Constanța: Candidații la bacalaureat, experți în calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a centralizat rezultatele primei zile a probei  D – Evaluarea competenţelor digitale, din cadrul examenului de bacalaureat 2010, iar cei mai mulți candidați au fost evaluați la nivel avansat și experimentat.

Astfel, după prima zi de evaluare a competenţelor digitale s-au înregistrat următoarele rezultate: nivel începător - 35 de elevi, nivel mediu  - 274 elevi, nivel avansat - 520 elevi şi nivel experimentat - 733 elevi. Luni, au fost evaluaţi 1.562 de candidaţi.

Astăzi, în cea de-a doua zi a probei, s-au prezentat 1.585 de candidaţi, iar  examenul s-a desfăşurat în condiţii normale, fără evenimente deosebite. Miercuri, 21 aprilie, sunt planificaţi la examen 1.455 de candidaţi.

Potrivit  prevederilor metodologiei, candidaţii cărora li s-au recunoscut şi echivalat rezultatele obţinute la examenele de recunoaştere europeană (ECDL, finalizate cu certificatul  ECDL Start sau cu certificatul ECDL Complet) nu mai susţin  proba de evaluare a competenţelor digitale. La nivelul judeţului Constanţa,  proba D a fost echivalată de  546 de elevi.

Proba se susţine în laboratoarele de informatică, începând cu  ora 13.00, iar timpul efectiv de lucru este de 90 de  minute pentru rezolvarea unor sarcini de lucru referitoare la domeniul: „Mijloace moderne de comunicare. Reţeaua Internet" şi pentru rezolvarea unor sarcini de lucru din celelalte domenii de competenţă prevăzute în programa de bacalaureat.

În județul Constanța, pentru susţinerea probei  s-au înscris 7.416 candidaţi (591 - rural şi 6.825 - urban) în cele 51 de centre de examinare: 45 de unităţi de învăţământ din mediul urban şi 6 unităţi din mediul rural.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite