Constanţa: Cămin de prinţesă pentru fetiţa incestului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Andreea, fetiţa născută de o adolescentă de 15 ani violată de bunic, a ajuns într-o familie pe care şi-ar dori-o orice copil. Camera bebeluşului arată ca desprinsă dintr-o poveste şi este plină de jucării, păpuşi şi personaje din desene animate.

Micuţa a venit pe lume pe 16 octombrie şi a fost dată de Direcţia de Protecţia Copilului în grija unui asistent maternal din comuna Cumpăna. Georgeta Lazăr şi soţul ei, Constantin, au o fetiţă de nouă ani pe care o cheamă tot Andreea, care i-a scris deja Moşului cerându-i cadouri pentru noul membru al familiei: „I-am zis lui Moşu’ că e cuminte şi frumoasă şi să-i aducă un biberon nou, pantalonaşi, bluziţe şi păpuşi“.

Viaţă ca-n basm

Camera copilului arată ca desprinsă dintr-o poveste, cu multe jucării, păpuşi şi personaje din desene animate. „Noi ne mai dorim un copil. Nu mai putem avea altul, al nostru, de aceea luăm copii şi-i creştem“, au mărturisit soţii Lazăr.

Când a auzit de la reporterii „Adevărul de Seară“ Constanţa care este povestea micuţei, familia Lazăr a fost şocată. „O să avem grijă de ea să aibă o viaţă mai bună“, a spus printre lacrimi Georgeta, strângând-o cu putere la piept pe Maria Andreea.

Deşi o are în grijă de două săptămâni, mămica de împrumut a înscris-o pe Maria Andreea la medicul de familie. Au luat-o din spital pe data de 17 noiembrie, după multe vizite şi rugăminţi.

„Întrebam de starea de sănătate, ce proceduri avem de parcurs pentru a o avea alături de noi. Bucuria e că a intrat într-o familie care iubeşte copiii“, a povestit Constantin Lazăr. Fetiţa lor, Andreea, elevă în clasa a III-a, mereu întreba cât mai durează până vor avea un bebe în familie. „Acum trec zilele, mâncăm, ne facem mari şi ne bucurăm în familie“, a adăugat mămica.

O vor ajuta să-şi facă un viitor

Familia Lazăr a mai avut în familie alţi trei copii, toţi băieţei. Doi frăţiori au fost luaţi de părinţi, iar al treilea a fost adoptat. Deşi le-a fost foarte greu să se despartă de ei, sunt bucuroşi că păstrează legătura şi că se vizitează. Deşi locuinţa lor din Cumpăna este modernă, nu-şi permit să-i ofere noului membru al familiei un trai decent, o locuinţă când va fi mare, de aceea nu iau în calcul posibilitatea s-o înfieze.

„Poate că o familie care doreşte să înfieze un copil îi va oferi mult mai multe decât noi. Nu vrem s-o privăm de micuţă de acest drept. Asta nu înseamnă că dacă va creşte la noi până la 18 ani o vom da afară din casă. Nu. Îi vom construi două cămăruţe în curtea noastră şi o vom ajuta să-şi facă un trai“, a declarat tatăl de împrumut.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite