Constanţa: FOTO Călătorie în jurul pământului cu măgăriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puica este camardul de drum al unui neamţ sătul de viaţa tihnită dintr-un orăşel de munte. Ajuns în România, aventurierul a schimbat o canoe pe un asin.

Originar din Germania, Ahmed Poukhalfa (46 de ani) a renunţaţ la confortul căminului său şi a pornit spre Algeria, ţara de origine a mamei sale. Aventura lui Ahmed începe în micul oraş german Freiburg, din Munţii Pădurea Neagră. Şi-a luat rămas bun de cei patru copii ai săi, şi-a făcut bagajele şi a pornit la drum într-o canoe pe cursul Dunării.

Cu un buget iniţial de 3.000 de euro, bărbatul şi-a propus să ajungă în Algeria, dornic să cunoască originile celei care i-a dat viaţă. Timp de mai bine de o lună, neamţul a călătorit pe malul mării, însoţit de măgăriţa Puica. Duminică, a ajuns pe faleza din staţiunea Eforie Nord şi a încercat să intre în vorbă cu oamenii pe care i-a întâlnit.

image

Neamţul are toate uneltele de gătit necesare pentru drum

Un turist l-a dus la hotelul „Maryland" din staţiune, unde a primit o noapte de cazare gratuită. „Turistul are o poveste incredibilă: a plecat din Germania şi vrea să ajungă în Algeria, ţara de origine a mamei sale. Călătoreşte de mai bine de un an", a declarat Maria Ștefănescu, managerul hotelului.

„Mă opresc și muncesc"

Neamţul provine dintr-o familie numeroasă, în care a crescut alături de alţii patru fraţi şi o soră. „Tatăl meu este neamţ, iar mama provine din Algeria, ţară care este şi destinaţia mea", îşi începe aventurierul povestea.

„Sunt pietrar de profesie, dar ştiu să fac multe alte lucruri. Nu mă dau în lături să-mi murdăresc mâinile", spune bărbatul cu zâmbetul pe buze. Neamţul spune că se va opri de fiecare dată când va rămâne fără bani. „Dorm în cort, iar în bagaje am ustensile pentru gătit. Mă opresc şi muncesc, dacă nu-mi vor ajunge banii", mărturiseşte Ahmed.

Măgăriţa Puica şi „John" - Ionel

Povesteşte entuziasmat cu a ajuns să-şi schimbe ambarcaţiunea cu o măgăriţă pur românească, alintată Puica. „Am navigat aproape un an pe Dunăre, însă fluviul s-a terminat în România. Ce era să mai fac eu cu o canoe?", povesteşte aventurierul, care spune că „trocul" a fost făcut la Vadu, unde a fost găzduit şi ajutat de „John", un Ion neaoş.

image

Ahmed îi dă mereu iarbă proaspătă măgăriţei Puica

„Am ajuns în România în prima zi a lunii august. Tânărul m-a invitat la el, mi-a gătit peşte şi m-a ajutat să fac rost de un măgar", rememorează Ahmed. El spune că l-a cunoscut pe „John" pe plaja din Vadu, unde tânărul lucrează în fiecare vară.

Cazare gratuită

„Cineva l-a adus la mine, ştia că vorbesc germana. Ne-am împrietenit, iar proprietara hotelului la care sunt şi eu cazat i-a oferit găzduire", povesteşte Atanasios Karafyllidis, un român de origine greacă stabilit în Berlin de peste 30 de ani.

Următoarea oprire a celor doi aventurieri este Istanbul, iar de acolo Ahmed intenţionează să ajungă în ţara de origine a mamei sale. „Gândesc în paşi mici, aşa sunt eu. Nu ştiu dacă mă voi întoarce în Germania", explică neamţul.

El spune că şi-a dorit toată viaţa să călătoarescă şi să trăiască experienţe noi. „Îmi place România, este o ţară a contrastelor, este o experienţă uimitoare", este de părere aventurierul.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite