Constanţa: Călătorie în jurul nostru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

I-am găsit din întâmplare, sprijinind o dugheană din parcarea unui hipermarket din afara Constanței. Făceau cu rândul la paza bicicletelor și la cumpărat de gogoși. La remorcă le flutura tricolorul portocaliu-alb-verde al Irlandei. Sunt primii irish people care fac înconjurul lumii pe bicicletă.

„Salut, aș vrea să scriu despre voi, sunt de la ziar“. Au aprobat afișând un zâmbet de reclamă la gumă de mestecat. Pe drumul spre redacție, mergem pe banda întâi, cu 20-25 km la oră, ca antemergător, cu avariile pornite. Așezați comod în viața lor incomodă, niște șoferi români ne claxonează la greu și gesticulează nervoși. Cicliștii irlandezi Fearghal și Simon (unul absolvent de Geografie economică, celălalt - de Inginerie structurală) își văd de treabă, trudind din greu la drumurile hârtopite.

Pe șoseaua Constanța - Mangalia se asfaltează, iar mașinile trec cu viteză înecând circulația într-un nor dens de praf. Cicliștii sunt negri din cap până-n picioare, dar nu bagă de seamă inconvenientele. Parcă de-aceea sunt făcute, să le depășească. Când fac popas să-și tragă sufletul, ochii le strălucesc de bucuria trudei cu folos. Au mai parcurs câțiva kilometri în călătoria lor pentru promovarea mersului pe bicicletă, ca mijloc anti depresie. Doar niște șoferi români continuă să claxoneze iritați și fără rost pașnicii cicliști irlandezi, care vor să-și depășească limitele. Mesajul lor n-or să-l înțeleagă niciodată.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite