Constanţa: Cafeneaua de Psihologie şi-a deschis porţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul a fost destinat în egală măsură părinţilor şi copiilor
Evenimentul a fost destinat în egală măsură părinţilor şi copiilor

Pentru o zi Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân s-a transformat în gazda unui eveniment unic pentru Constanţa: Cafeneaua de Psihologie.

„Patronul“ cafenelei a fost desemnat directorul Colegiului Naţional, profesor doctor Vasile Nicoară, care a invitat-o la ...cafea şi pe directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Elena Frâncu.

Cafeneaua de Psihologie este un eveniment de-o zi, dar de o importanţă deosebită pentru comunitate, în general şi pentru participanţii amatori să dezbată chestiuni legate de relaţiile interpersonale, în special. Problemele referitoare la relaţiile de cuplu şi familie, în special relaţia părinţi –copii, au fost tratate din diverse perspective de cei 13 psihologi şi psihoterapeuţi invitaţi să susţină work-shop-urile din cadrul cafenelei. Şi, ca o notă de inedit, specialiştilor tradiţionali, li s-au adăugat şi trei instructori în arte marţiale şi judo, dornici să explice care sunt beneficiile psihosociale ale practicării acestor sporturi.

Lecţia pentru părinţi

Zeci de persoane s-au înscris pe listele Cafenelei, părinţi, copii, elevi dar şi absolvenţi ai unor facultăţi de specialitate s-au înscris la cursurile de-o zi.
„Avem o datorie faţă de copii noştri. Trebuie să schimbăm atitudini să găsim modele şi să fim noi înşine modele pentru ei. Şcoala nu oferă educaţie, părinţii fac asta“, a spus Elena Frâncu în deschiderea evenimentului. „Încercăm să formăm şi o altă viziune şi să învăţăm sensul cuvântului comunitate“, a explicat Adrian Topor, preşedintele fundaţiei „Clubul Părinţilor“, unul dintre organizatori.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite