Constanţa: Bulgarii vin să-şi prezinte tradiţiile de Crăciun la Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Muzeul Callatis va găzdui evenimentul
Constanţa: Muzeul Callatis va găzdui evenimentul

Muzeul de Arheologie „Callatis” şi Colegiul Economic Mangalia organizează sâmbătă, la ora 11.00,  evenimentul „Sărbătorile de iarnă la români şi bulgari“.

Tradiţiile dobrogene de Crăciun vor fi prezentate la Muzeul Callatis de elevii Colegiului Economic Mangalia, coordonaţi de profesorii Anişoara Teodorescu, directorul unităţii, Ibolya Negoiţă, Edvica Popa şi Aura Stuparu. 

Pe aceeaşi temă vor vorbi şi muzeografii Liliana Vioiu Ion Pâslaru. Copiii de la Centrul de Zi din Agigea au confecţionat ornamente de Crăciun care vor fi prezentate la expoziţie cu vânzare care va fi deschisă tot sâmbătă.

„Dorinţa noastră este aceea de a prezenta tradiţiile şi obiceiurile legate de sărbătorile de iarnă din România şi Bulgaria. La români, acestea încep pe 15 noiembrie, odată cu Postul Crăciunului, şi se sfârşesc pe 7 ianuarie, de Sfântul Ioan“, a declarat directorul Muzeului Callatis, Marcel Colesniuc.

El a mai precizat că obiceiurile şi tradiţiile din Bulgaria vor fi prezentate de un grup de 30 de persoane din instituţiile de cultură şi învăţământ din Varna, Durankulak, Constantinovo şi Kamen Breag. Grupul din Bulgaria va fi însoţit de Marieta Bobeva, directorul televiziunii „Varna” şi jurnalista Kalina Tzacheva.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite