Bolnavii din alte judeţe, refuzaţi de Spitalul Judeţean Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean îşi ia măsuri de criză
Spitalul Judeţean îşi ia măsuri de criză

Pacienţii care se vor interna de la 1 aprilie în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa vor trebui să-şi facă investigaţii în ambulatoriu. Măsura se aplică pentru a reduce cheltuielile unităţii medicale. O altă măsură luată de conducere este de a refuza internarea pacienţilor veniţi din afara judeţului.

Biletul de internare al bolnavului va trebui însoţit de analizele medicale. „Cine se internează în spital beneficiază, în prezent, de analize complete, pe banii spitalului. Trebuie să reducem cheltuielile şi mi se pare normal ca bolnavul să-şi facă în ambulatoriu toate investigaţiile, apoi să vină cu biletul de internare la noi“, a declarat Dan Căpăţână, managerul Sitalului Judeţean Constanţa. Măsura va fi aplicată începând cu data de 1 aprilie.

Internaţi numai cu avizul directorului medical

O altă măsură de criză pe care doreşte managerul să o pună în aplicare de luna viitoare este reducerea numărului pacienţilor din afara judeţului. „Toţi bolnavii proveniţi din afara judeţului se vor interna numai cu avizul directorului medical. Decontările între Casele Judeţene de Asigurări se fac la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, iar noi ne recuperăm foarte greu banii“, mai spune managerul.

10% din totalul pacienţilor internaţi în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ nu sunt din judeţul Constanţa. „Cei mai mulţi bolnavi vin pentru intervenţii banale, care pot fi făcute şi în judeţul lor. De la Tulcea avem cei mai mulţi pacienţi. Suntem încântaţi că ei consideră că medicii constănţeni sunt mai buni, dar încerc să îmi protejez pacienţii din judeţul meu şi nu exclud posibilitatea de a refuza cazurile banale“, spune Căpăţână.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite