Constanţa: Bolnavii din Tulcea sunt transportaţi la Galaţi pentru tomografii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Bolnavii sunt transportaţi o sută de kilometri până la Galaţi
Constanţa: Bolnavii sunt transportaţi o sută de kilometri până la Galaţi

Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea sunt transportaţi două sute de kilometri dus-întors pentru a beneficia de un examen cerebral complex.

Spitalul Judeţean de Urgenţă are contract pentru efectuarea examenelor RMN şi computer tomograf cu o firmă din Galaţi.
„A fost singura firmă care s-a prezentat la licitaţie. Spitalele şi în general firmele ce deţin astfel de aparatură a căror costuri de întreţinere sunt de un milion de euro pe an nu se prea îngrămădesc să încheie contracte cu Casele de Asigurări de Sănătate deoarece decontările sunt mici, o sută două de lei pe segment examinat. Am avut contract cu o firmă din Constanţa, dar nu s-a mai prezentat la licitaţie probabil din acelaşi motiv, de la stat nu se prea câştigă”, a declarat doctorul Ion Popescu, directorul SJU Tulcea.
Cu drum cu tot costurile devin mai mari, deoarece între Tulcea şi Galaţi mai este şi Dunărea iar traversarea cu bacul costă.

„De obicei marg la Galaţi urgenţele majore.Conducerea spitalului aprobă aceste urgenţe în limita fondurilor deoarece costurile de deplasare sunt destul de mari. Ambulanţa trebuie să plătească trecerea Dunării la I.C. Brătianu, sunt alţi bani, iar noi avem doar câte zece mii de lei alocate lunar pentru acest gen de investigaţii”, mai spune directorul Popescu.

Mai exact, când se depăşeşte plafonul pacienţii care necesită examinare cu ajutorul imagisticii RMN trebuie să aştepte. Sau să scoată bani din buzunar.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite