Constanța: Bogdan Calapod - rockerul pasionat de IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevul are în palmares premii naţionale la cele mai mari competiţii dedicate IT-ului, însă nu se dă în lături de la concursuri pe teme istorice.

În doar o lună s-a întors acasă cu premiul I la Faza Naţională a Concursului Naţional de Informatică AcadNet şi cu medalie de bronz la Concursul Infomatrix.

Concursul AcadNet a vizat evaluarea cunoştiinţelor privind asamblarea, instalarea de software, depanarea de computere, proiectarea, construirea, administrarea de reţele de calculatoare. „A fost o provocare acest concurs, însă m-am descurcat foarte bine“, spune Bogdan.

Concurs original

În ceea ce priveşte concursul Infomatrix, elevul Liceului Traian se află pentru al doilea an consecutiv pe podium. „Anul acesta, ca şi în 2009, am obţinut medalie de bronz. Este un concurs original, deoarece ne provoacă imaginaţia“, a adăugat elevul.

Spre exemplu, una dintre probele la care Bogdan a obţinut premii s-a numit Digital Content şi a fost centrată pe două iniţiale „D&D”. În jurul acestor iniţiale, participanţii au avut de dezvoltat teme pe două cuvinte între care să existe o conexiune, iar elevul de la Traian a realizat o prezentare specială pentru acest concurs a celor mai cunoscute stiluri de dans (Streetdance, Reggae, Salsa şi Tango), cu motto-ul „Dare to begin, dare to win”. Pentru aceasta, a folosit software modern ca Adobe’s Flash, Dreamweaver, Adobe Photoshop, editoare HTML.

Bogdan Calapod a mai participat, de curând, la un concurs al Liceului de Informatică pe teme de istorie şi civilizaţie, unde a obţinut locul I, iar la sfârşitul lunii mai, la Oradea, va reprezenta oraşul Constanţa la un concurs de informatică aplicată.

Pasionat de fotografie

Bogdan se mândreşte cu faptul că face parte dintr-o clasă cu elevi premianţi şi olimpici, „cei mai tari la info!“, cum îi place să spună. Are şase ore pe săptămână de informatică şi speră că liceul să modernizeze laboratoarele unde ei învaţă.

Face zilnic naveta

Cea mai mică notă pe care a primit-o a fost un 4, la fizică. „Alături de Limba română, sunt materii la care nu pot mai mult“, spune IT-istul. Face zilnic naveta de la Năvodari la Constanţa şi spune că pregătirea pentru şcoală îi ocupă destul de mult timp.

Primul job

Bogdan este pasionat de fotografie, de role şi de orice activitate pe care o face cu gaşca. El este însă un rocker înfocat, pasionat de chitară. Anul trecut, a obţinut menţiune la concursul judeţean de interpretare „Cantabile“. De asemenea, este o prezenţă activă la zilele liceului, unde este un pion principal al comitetului de organizare.

„Vara trecută am realizat un web site pentru o firmă. Din primii mei bani câştigaţi - 1.400 de lei, mi-am cumpărat o chitară electronică. Vara aceasta, voi munci din nou, voi împărţi pliante şi vreau să strâng bani ca să îmi cumpăr tobe“, spune Bogdan.

Citiți mai multe în   !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite