Constanţa: Bianca Şuta este preşedintele elevilor francofoni şi scriitoare pe Web

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crede că voluntariatul se aseamănă cu scrisul, pentru că ambele înfrumuseţează viaţa.Tânăra adoră voluntariatul. A avea mereu o ocupaţie şi a a putea ajuta persoanele nevoiaşe sunt motivele pentru care s-a înscris în Asociaţia elevilor francofoni.

„Am început să fac voluntariat din clasa a IX-a şi, în scurt timp, am ajuns să fiu preşedintele filialei elevilor, aici în Constanţa“, povesteşte tânăra.

Biancăi îi place să povestească despre beneficiile pe care i le-a adus activitatea în asociaţie. „Prin voluntariat mi-am învins timiditatea şi am învăţat cât de frumos este să lucrezi cu ceilalţi. Sunt mai responsabilă, îi ascult pe ceilalţi cu adevărat şi pot intui cum gândesc alte persoane. Am mai învăţat că orice ai face trebuie să găseşti mereu o cale de mijloc care să împace pe toată lumea. Cu siguranţă voi continua activitatea în asociaţie“, spune eleva.

Scriitoare on-line

Vorbeşte cu modestie despre activitatea ei literară. „Deocamdată nu am publicat nimic. Scriu doar pe blog. Aştept să mai acumulez amintiri şi senzaţii pentru a putea aşterne ceva plăcut pe hârtie“, spune Bianca.

Faptul că orice navigator pe web îi poate citi oricând şi gratuit scrierile aduce cu sine o mulţime de avantaje. Contactul direct cu cititorii o încurajează pe tânără să scrie zilnic.

„Sunt câteva persoane care au ţinut să menţioneze că le place cum scriu, iar atunci când nu pun pe blog timp de mai multe zile, imediat mă întreabă ce s-a întamplat. Comentarii răutăcioase nu am prea avut. În rest, nu ştiu ... nu mi-am făcut blogul pentru laude, ci doar ca să scriu. Cine vrea, citeşte. Cui îi place, revine“, declară eleva.

Schimb de cărţi

Alături de profesoara diriginte, Bianca şi câţiva colegi participă cât pot de des la un cerc de literatură. „Am nişte prieteni cu care pot discuta despre cărţi. Facem schimb de volume între noi aproape de fiecare dată. Cercul de literatură a fost ideea doamnei diriginte, Gabriela Ezaru Gheorghe şi se ţine în cadrul liceului. Singura problemă a fost examenul de bacalaureat din cauza căruia nu prea mai putem să ne mai adunăm întrucât trebuie să ne pregătim. Voi încerca şi după ce voi ajunge la facultate să particip la întâlniri. Mă gândesc să fac ceva asemănător şi la Bucureşti“, spune tânăra.

Citiţi mai multe în  !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite