Constanţa: Bianca Ion a dat gimnastica pe street-dance

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spune că are multă energie şi trebuie să o consume cumva. Consideră că dansul este cea mai bună metodă pentru cei dinamici.

Este blondă, plăpândă şi vorbeşte alintat. Ţi-ai imagina-o foarte uşor înconjurată de păpuşi Barbie, rochiţe, farduri, rochiile şi pantofii cu toc ai mamei sale. Greşit! Este o fire alertă, cu multă energie, ori jocul cu păpuşile cer prea multă răbdare.

A făcut gimnastică şi chiar a mers la cursuri de cha-cha, dar nu au mulţumit-o. De doi ani a nimerit la cursurile de dans predate de Cristian şi Mihaela Paţachia, la Şcoala Anghel Saligny din Constanţa, iar cerinţele au mulţumit-o pe deplin. Se ţine de treabă, cu toate că stilul de dans hip-hop nu prea are multe în comun cu ceea ce a studiat până acum. „Este un stil de dans mai alert, cu mişcări libere“, spune micuţa Bianca.

Muncă multă

Repetă mai tot timpul: sare, stă în mâini, în cap, face „podul“ cu mare uşurinţă şi chiar şpagatul, fără prea multă încălzire prealabilă. Execută mişcările de dans cu mare uşurinţă, dar, spune ea, tot secretul stă în repetiţie. „Tot ce ne predă la cursurile de dans eu repet acasă. Am căzut de nenumărate ori, am avut vânătăi, dar nu mă opresc. Îmi place“, spune Bianca.

Pe podium

Faptul că a fost cooptată, în scurt timp, în concursurile la care a participat şcoala de dans New Force of Dance au determinat-o să îşi ia în serios preocuparea. „Au trecut doi ani de când fac street-dance şi am participat la un concurs pe echipe şi ne-am clasat pe locul al treilea“, povesteşte Bianca. Este prea devreme să se gândească la ce va face mai târziu. Pentru moment îi place să danseze şi se pregăteşte intens împreună cu colegele din trupa Little Dancers a şcolii de street-dance.

Competiţii serioase

Printre primele concursuri la care Bianca a participat este Nymphea Dance, la Oradea, o competiţie destinată unei categorii superioare de vârstă, dar unde, împreună cu Little Dancers s-a clasat pe locul VIII.

Împreună cu colegele de trupă a dovedit ce poate şi la concursul You L!ve din Bucureşti, unde au ocupat locul III la nivel naţional. La concursul Black Sea Contest însă nu le stă nimeni în cale. Aici ocupă mereu primul loc pe podium. „Mă pregătesc intens pentru fiecare concurs la care particip. Gândul este că trebuie să câştig“, mai spune Bianca.

Program lejer

Deşi a înregistrat progrese importante în ceea ce priveşte street-dance-ul, Bianca spune că îi sunt suficiente orele de antrenament de la fiecare sfârşit de săptămână. Dedică pregătirii la şcoala de dans cam patru ore pe săptămână şi mai repetă paşii acasă.

Pregătirile sunt mai intense în apropierea competiţiilor, dar timpul îi permite să acopere lejer cerinţele de la şcoală pentru ca studiul să nu aibă de suferit. Nu intenţionează să renunţe prea curând la dans. „Îmi place dansul şi îl voi practica atâta vreme cât timpul mi-o va permite pentru ca studiul să nu aibă de suferit“, spune micuţa dansatoare.

Citiţi mai multe în !

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite