Constanţa: Bianca-Oana Căluţ -Voluntara care se visează jurnalistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rolul ei în Crucea Roşie, unde este voluntară de jumătate de an, este să se vaite, să ţipe, să facă pe victima. Aşa îşi ajută Bianca echipa, care face practică pe ea.

Pentru că este cea mai uşoară din clasă, Biana-Oana Căluţ a fost aleasă în rolul de victimă pentru a-şi ajuta colegele voluntare la Crucea Roşie.

Victimă uşoară


„Fetele de la mine din clasă aveau nevoie de un cobai, pentru a aplica noţiunile de prim ajutor învăţate pentru un concurs la Crucea Roşie. M-am oferit să le ajut şi aşa am ajuns să joc rolul victimei. Îmi plăcea să mă vait, să urlu, să stau pe targă şi să văd că primesc îngrijiri“, povesteşte ea.

Deşi este slăbuţă şi plăpândă la prima vedere, Bianca este foarte energică şi se implică în activităţi diverse.

Salvată de pompieri


Rolul de victimă l-a jucat foarte bine şi atunci când pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au simulat un incendiu, în primăvară, la liceul unde învaţă. „Am fost scoasă dintre flăcări de un echipaj format din pompieri şi medici. Am fost dusă într-o ambulanţă SMRD, unde mi-a fost acordat primul ajutor. A fost o experienţă unică, pentru că am avut ocazia să învăţ cum să procez în cazul în care aş fi victima unui incendiu“, a spus tânăra.

Rezervă la Sanitari

Din victimă, Bianca a ajuns rezervă la Crucea Roşie, în echipa fetelor pe care le-a ajutat să se pregătească pentru concursul Sanitarii Pricepuţi. „Eram singura care veneam la cursuri şi care nu era totuşi voluntar. A început să-mi placă, apoi s-a eliberat un loc în echipa şcolii şi am fost «promovată» rezervă“, spune adolescenta.

Ca rezervă ea a trebuit să se pregătească la fel ca şi ceilalţi volunari. „Când obosea cineva, eu trebuia să-l înlocuiesc, aşa că am participat la toate cursurile Crucii Roşii“, explică tânăra.

Din rezervă, eleva a devenit membră a Crucii Roşii cu drepturi depline şi are ocazia să participă la campaniile organizaţiei.

Pasionată de modeling

Voluntara Crucii Roşii a cochetat şi cu modelingul încă din clasa I. A fost remarcată de Constantin Mărculescu, apoi s-a înscris la o agenţie de modele, însă a renunţat. „Mi-ar fi plăcut să ajung fotomodel, dar tot la fel de mult mi-ar fi plăcut să devin cântăreaţă sau dansatoare“, spune Bianca.

Fata de la meteo

Cu toate acestea, tânăra speră ca la terminarea clasei a XII-a să urmeze cursurile unei facultăţi de jurnalism. „Este visul meu să fac o carieră în jurnalism. De mică făceam pe reporterul prin casă, îmi luam o hartă şi îmi imaginam că prezint vremea“, mărturiseşte ea. În generală, ţinea un spray în mână şi lua interviuri prietenilor.

I-ar plăcea ca pe viitor să intre în televiziune şi să poată prezenta rubrica meteo sau o emisiune de divertisment.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite