Constanța: Benzinăria plutitoare, reclamată la Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modulul plutitor a fost adus în portul Tulcea.
Modulul plutitor a fost adus în portul Tulcea.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a dat undă verde amplasării unei benzinării plutitoare ce va funcţiona lângă gospodăriile din Tudor Vladimirescu.  Însă oamenii protestează întrucât ei folosesc pentru consum apa din Dunăre, apă ce riscă să fie poluată.

„Nu suntem de acord ca între casele noastre şi Dunăre să fie amplasată o bombă plutitoare. Doamne fereşte în cazul unui accident: zburăm toţi în aer. Plus că toată lumea foloseşte apă din Dunăre“, spune tulceanul Mihai Petrov. 

Cu toate acestea proiec-tul „Yacht Club Aurora“, ce  va fi format din două corpuri plutitoare, a primit avizele necesare.

Sunt în legalitate

Grigore Baboianu, guvernatorul ARBDD, susţine că firma bucureşteană, care a solicitat acordul de mediu, SC Business Synergy SRL, a respectat toate procedurile legale şi că de vină pentru nemulţumirile oamenilor ar fi municipalitatea tulceană care nici măcar în anul 2010 nu a realizat o reţea de apă potabilă în zonă.

„Din punctul nostru de vedere investiţia nu va afecta în niciun fel zona. Mai mult, noi am cerut mai multe expertize decât sunt necesare şi am încercat să clarificăm şi cele mai mici semne de întrebare. E adevărat, noi am primit sesizări din partea localnicilor care nu sunt de acord ca acolo să se amplaseze o staţie de alimentare cu combustibil.

Plângerile lor erau legate în principal de faptul că localitatea nu are o reţea de alimentare cu apă potabilă şi ajunseseră să spună că, dacă ar avea apă potabilă, nu ar mai avea nimic de spus împotriva proiectului“, susţine guvernatorul.

Citiți mai multe în   !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite