Constanţa: Benzina din Bulgaria, la fel de scumpă ca şi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce la pompele de alimentare din ţară, un litru de benzină se vinde în medie cu 5,08 lei, în Bulgaria, carburantul costă între 4,99 şi 5,06 lei.

Benzinarii protestatari îi îndeamnă pe şoferi ca în zilele de 17, 18 şi 19 să nu alimenteze ori să treacă graniţa la bulgari, unde preţul este mai mic.

„Dragi români, haideţi să nu ne mai lăsăm călcaţi în picioare de benzinarii MILIARDARI şi să-i facem să vadă ce înseamnă să piardă bani. Să tragem un semnal de alarmă şi poate preţul benzinei/ motorinei va SCĂDEA. Să mergem cu autobuzul, cu bicicletele sau să alimentaţi înainte sau de la vecinii bulgari", este mesajul care circulă pe Internet zilele acestea.

„Adevărul de Seară" Constanţa a comparat preţul benzinei din ţară cu cel din Bulgaria. Astăzi, la pompele Rompetrol din Bulgaria, benzina se vindea cu 1,89 leva, fără TVA (4,17 lei). Cu TVA-ul de 20%, benzina ajunge la 5.04 lei.

În ţară, un litru de benzină s-a vândut astăzi cu 5,08 lei la staţia Rompetrol de pe Bulevardul Soveja din Constanța, vizavi de lacul Tăbăcărie. „Ne aşteptam ca în prima zi a protestului benzinarilor să scadă vânzările. Au fost încasări normale. Nu am avut pe cineva care să vină să achite cu monede", a spus Nicoleta Eleonora, de la staţia Rompetrol Soveja.

Preţurile apropiate îi descurajează

Cu toate că benzina este mai ieftină în Bulgaria, şoferii spun că diferenţa mică nu merită un drum peste graniţă. „Benzina din Bulgaria este cel puţin la fel de scumpă ca şi în România. Nu am de gând să plătesc pentru un produs despre care se ştie că este plin de impurităţi", spune Cecilia Predescu (33 de ani) din Mangalia, cel mai apropiat oraş din judeţul Constanţa aflat la graniţa cu Bulgaria.

O altă localnică din Mangalia, Elena Stroe, fost taximetrist, susţine că alimentează doar din oraş. „Taximetriştii noştri nu consumă mult carburant. Au maximum două curse pe zi şi preferă să alimenteze din oraş", a adăugat ea.

Bulgarii alimentează de la noi

Deşi benzina în ţară la noi este mai scumpă, Mihai Amurăriţei, director în cadrul Primăriei Mangalia spune că, în vară, bulgari veneau la noi şi alimentau de la pompele de benzină. „Nu am auzit să mergem noi la ei să alimentăm. Ştiu că vara bulgarii vin la noi să cumpere benzină. Chiar dacă este mai scumpă, este de calitate", a declarat Amurăriţei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite