Constanţa: UPDATE Bebeluşul mort a rămas trei zile la morgă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadavrul lui George Ionuţ Nica în vârstă de o lună, găsit mort maţi dimineaţă a fost ridicat de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală (SML) Constanţa abia în cursul zilei de astăzi, pentru a fi înmormântat. 

Ancheta poliţiştilor bate pasul pe loc. „Aşteptăm rezultatul necropsiei ca să aflăm cauza morţii, să putem stabili dacă este vina părinţilor.
Medicul legist nu mi-a dat rezultatul încă, pentru că o aştepta pe mama băieţelului ca să completeze un chestionar şi să ridice cadavrul“, a declarat comandantul Poliţiei Chirnogeni, Florin Orneaţă.
Băieţelul, despre care se suspectează că a murit de foame şi de frig, provenea dintr-o familie extrem de săracă, iar părinţii, Vasile Nica (37 de ani) şi Marcela Isacai (35 de ani), trăiesc în concubinaj.
Informat despre acest caz, primarul localităţii Chirnogeni Gheorghe Manta a dispus alocarea din fondurile primăriei a sumei de 300 de lei, ca ajutor de înmormântare, dar şi decontarea a 50 de lei, contravaloarea deplasării mamei până la SML Constanţa, pentru că femeia nu avea bani de drum.

Până joi după-amiază, femeia nu ajunsese încă la mogă ca să îndeplinească formalităţile necesare pentru a-şi putea îngropa copilul.
Abia vineri, mama s-a prezentat să  ridice corpul micuţului ca să îl înmormânteze creştineşte.
Poliţiştii au intrat vineri în posesia rezultatelor necropsiei care indică faptul că băieţelul a murit de frig şi de foame.

Comandantul Poliţiei Chirnogeni, Florin Orneaţă, a declarat că nu s-a mai confruntat niciodată cu un astfel de caz şi că părinţii riscă să fie puşi sub învinuire pentru că şi-au lăsat copilul să moară. Încadrarea faptei va fi stabilită de procurorul de caz.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite