Constanţa: UPDATE Bebeluş de şapte luni băgat în comă de bătăile tatălui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirela Mocanu (24 de ani), mama copilaşului băgat în comă de concubin
Mirela Mocanu (24 de ani), mama copilaşului băgat în comă de concubin

Șansele de supraviețuire ale micuțului Vasile sunt minime după ce părintele său l-a izbit de pereţii casei. Copilul s-a întors în spitalul din care fusese externat după cinci zile de tratament pentru enterocolită

Noaptea de 22 noiembrie a fost de coşmar pentru Mirela Mocanu (24 de ani) din comuna Carcaliu, județul Tulcea. Abia ajunsă acasă după o internare de cinci zile cu băiețelul său Vasile, în spitalul din Măcin, femeia a fost luată la bătaie de concubinul ei Petre Pavel (30 de ani).

Tânăra povesteşte cum Pavel a venit beat de la muncă şi a început să o lovească fără milă. „Mi-a dat cu pumnii în cap până când am căzut la pământ. Apoi l-a luat pe Vasile, i-a băgat degetele pe gât şi l-a înghesuit într-un perete, să-l facă să vomite“, îşi aminteşte femeia şi îşi acoperă faţa, parcă să alunge imaginile de groază. „Îi împingea picioruşele spre gură şi încerca să-i provoace voma. Când a văzut că nu reuşeşte, a luat copilul şi l-a lovit de pereţii casei“, spune tânăra mamă. 

S-a întors în spital în aceeași zi


Disperată să-şi scape copilul din mâinile brutei, Mirela a chemat o ambulanţă. Medicii au transportat-o pe femeie şi pe micuţ la spitalul din Măcin. „Copilașul fusese externat luni, după cinci zile de spitalizare pentru enterocolită. În aceeaşi zi, copilul s-a întors la spital, cu stare generală alterată“, a declarat medicul Florentin Groza, directorul spitalului din Măcin.

Tulcea: Şi-a băgat fiul de şapte luni în spital

Medicii spun că băiețelul era foarte slăbit şi fiindcă era suspectat de meningită, i-au făcut o puncţie lombară.

Duși din spital la spital


Pentru că starea bebeluşului se agrava, cadrele medicale au decis să transfere micuţul la spitalul din Tulcea, unde a ajuns în comă de gradul doi spre trei. În mai puţin de 24 de ore, mama şi copilul au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

„Pacientul a ajuns la noi, cu colecţii de sânge la nivelul capului, vizibile pe două tomografii. Copilul este somnolent şi suntem rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire“, declara ieri medicul Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Citeşte mâine în Adevărul şi Adevărul de Seară de ce vrea mama copilului să se întoarcă la concubinul violent!


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite