Constanţa: A început goana pentru un loc în clasa I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii caută pentru copiii lor şcoli cât mai bune
Părinţii caută pentru copiii lor şcoli cât mai bune

Cele mai multe unități cu învățământ primar şi-au epuizat locurile la clasa I din primele zile de la data începerii înscrierilor. La școala Ion Jalea s-au înscris 80 de elevi chiar din prima zi.


Deşi data oficială de înscriere a copiilor în clasa I a fost 3 martie, cursa după un loc în cadrul celor mai bune şcoli din judeţul Constanţa a început mult mai devreme.  În unele cazuri, înscrierile s-au încheiat deja, în timp ce alţi directori stau cu emoţii până la completarea locurilor din clasele întâi.

Directorul Şcolii cu clasele I-VIII Ion Jalea, Mihaela Calenici a declarat că ei au început înscrierile în data de 25 februarie. „În şapte zile lucrătoare am înscris 130 elevi, exact numărul locurilor disponibile, 80 venind cu dosarele în prima zi“, a precizat cadrul didactic. În anul şcolar 2010-2011, instituţia  va avea cinci clase I.

After School pentru părinţii ocupaţi

Pentru anul şcolar 2010-2011, Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean două clase. Instituţia îşi atrage elevii cu programul After School pentru elevii ai căror părinţi sunt ocupaţi şi nu-i pot lua de la şcoală decât la ora 16.00-17-00.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite