Constanţa: Bani cu țârâita pentru falezele mâncate de mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor
Lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor

Malurile din Tuzla, Costineşti, Eforie şi Constanţa sunt în program de reabilitare, dar lucrările sunt efectuate numai când Guvernul plătește constructorii. Din cele 49 de milioane de euro alocate, firmele au primit doar 7,3 milioane de euro.

Fondurile au fost prevăzute de Guvern în 2007, pentru a opri fenomenul de eroziune marină care amenință litoralul.

Pe litoral se lucrează timid doar pe două tronsoane: la Tuzla şi Costineşti. Aici lucrările au demarat în 2009. „La Costineşti se lucrează pe două porţiuni, pe o lungime totală de 1.800 de metri, dar numai atunci când ne sunt viraţi banii. S-au înălţat malurile prăbuşite, până la 35 de metri înălţime, apoi am intervenit şi la baza terenului care era în pantă, la aderenţa cu marea. Până acum, am mai executat o protecţie cu blocuri mari de piatră“, a explicat Ion Ivănoiu, reprezentantul firmei Argos, ce execută lucrările de consolidare ale malurilor la Costineşti.

Lucrare așteptată de 20 de ani

La Eforie, falezele aşteaptă consolidarea de 20 de ani. Malurile se surpă, turiştii sunt avertizaţi prin pancarte că există pericol de surpare, însă nu se face nimic. „Probabil că lucrările sunt mult mai complexe la Eforie decât la Tuzla sau Costineşti. Aş vrea ca măcar în zona Belona şi Cazino să înceapă lucrările, dar să vedem când“, a declarat Ovidiu Brăiloiu, primarul din Eforie.

Pentru faleza din Constanţa, sumele ar trebui să vină la începutul anului 2010.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite