Constanţa: Aylin Demir dansează „Tîm Tîm“ pentru două ansambluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aylin Demir, în costumul tradiţional tătăresc
Aylin Demir, în costumul tradiţional tătăresc

Aylin este pasionată de tot ceea ce înseamnă dans tătăresc. Pentru ea repetiţiile şi spectacolele sunt întotdeauna un mare prilej de bucurie.

În urmă cu trei an, Aylin a ales să se dedice dansului. Învăţătoarea Farida Şeicahmed a anunţat la clasă că se caută dansatori pentru ansamblul multietnic „Prietenia" din comuna Mihail Kogălniceanu.

Curioasă din fire, eleva a dorit să cunoască cât mai mult din tainele dansului popular şi s-a înscris în ansamblu. Acum s-a specializat în dans tătăresc, pe care-l exersează alături de două ansambluri.

Talent şi graţie

Dansul favorit al micuţei Aylin este „Tîm Tîm". „Este un dans alert. Eu îl dansez singură şi are la bază mişcări ale braţelor şi picioarelor. Este totodată un dans foarte graţios, pot spune că mă reprezintă", mărturiseşte zâmbind eleva.

Aylin este mândră ori de câte ori poartă costumul tradiţional tătăresc din catifea de culoare albastră şi împodobit cu motive florale. Pe cap poartă o tocă albastră, de care atârnă un voal alb.

Tânăra se mândreşte cu faptul că face parte din comunitatea de tătari din localitate şi mai ales că, pe lângă ansamblul „Prietenia" ea dansează şi la „Yildilzlar", grup de expresie turco-tătară, tot din localitatea Mihail Kogălniceanu.

Un viitor om al legii

Aylin recunoaşte că s-ar fi înreptat către muzică dacă nu ar fi ales dansurile. Ca planuri de viitor, eleva îşi doreşte să urmeze cursurile Academiei de Poliţie. „Liceul vreau să-l fac tot aici, la Kogălniceanu, dar mai târziu mi-ar plăcea să devin poliţist", a mai spus ea.

Timp liber

Când nu are cursuri, spectacole sau repetiţii, Aylin petrece cea mai mare parte a timpului liber în sânul familiei. „Cel mai mult îmi place să stau cu părinţii mei şi să ascult muzică. Rihana e favorita mea. În rest, îmi place să ies la plimbare cu prietenii mei", a mai spus micuţa.

Citiţi mai multe în !

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite