Constanţa: UPDATE / Autostrada Soarelui a fost închisă. Vedeţi starea drumurilor (VIDEO).

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulaţia se desfăşoară cu dificultate în judeţ
Circulaţia se desfăşoară cu dificultate în judeţ

Aseară, începând cu ora 19.00, din cauza zăpezii şi a viscolului, a fost închisă circulaţia şi pe tronsonul Lehliu Gară - Drajna al autostrăzii A2. Segmentul Bucureşti - Lehliu-Gară era închis de la ora 13.00. Ruta ocolitoare este DN3 Bucureşti - Lehliu Gară, DN3A Lehliu Gară - Drajna.

UPDATE Ora 14.20 Societatea Naţională Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa informează călătorii că, la această oră, aeroportul este deschis operării aeronavelor, în condiţii de iarnă. Utilajele aeroportuare asigură intervenţia continuă, menţinând operaţionale platformele, căile de rulare şi pista.

UPDATE Ora 11.15
Ca urmare a instituirii codului galben la nivelul judeţului, poliţiştii recomandă tuturor conducătorilor auto să nu părăsească municipiul Constanţa sau localităţile judeţului decât dacă este absolut necesar şi numai în condiţiile echipării autoturismului în mod corespunzător: anvelope de iarnă, lanţuri, lopată, sac cu nisip.

UPDATE Ora 11.10 CFR Călători a anulat 24 de trenuri care fac legătura între Constanţa şi Bucureşti, Tulcea, Feteşti, Buzău, Galaţi, Mangalia, Negru Vodă şi Medgidia. Trenurile anulate sunt  Rapid 680, 689: pe relaţia Bucureşti Nord-Constanţa, Rapid 686: pe relaţia Constanţa-Bucureşti Nord, Accelerat 1981: pe relaţia Bucureşti Nord-Medgidia-Tulcea, Accelerat 1982: pe relaţia Tulcea-Medgidia-Bucureşti Nord, Personal 8014: pe relaţia Constanţa-Bucureşti Obor, Personal 8013: pe relaţia Bucureşti Obor-Constanţa, Personal 8031: pe relaţia Bucureşti Obor-Feteşti, Personal 8032: pe relaţia Feteşti-Bucureşti Obor, Personal 8202: pe relaţia Constanţa-Buzău, Personal 8201: pe relaţia Buzău-Constanţa, Personal 8213-2: pe relaţia Constanţa-Făurei-Galaţi, Personal 8214-1: pe relaţia Galaţi-Făurei-Constanţa, Personale 8381, 8384, 8385, 8388: pe relaţia Constanţa-Mangalia şi retur, Personale: 8671, 8674, 8673, 8675: pe relaţia Medgidia-Negru Vodă şi retur, Personal 8690: pe relaţia Constanţa-Medgidia, Personale 8122, 8123: pe relaţia Slobozia-Bucureşti Nord şi retur.

Pasagerii sunt rugaţi să solicite informaţii despre modificările survenite în circulaţia trenurilor în staţiile şi agenţiile CFR înainte de efectuarea călătoriei. Numerele de telefon la care puteţi suna sunt 021.9521, 0241.666.952, 0721.952.000.

UPDATE Ora 10.35 Circulaţia a fos reluată între Constanţa şi Bucureşti, pe DN 2A, între Urziceni şi Slobozia. Se circulă pe o singură bandă, în coloană, cu maşina de poliţie în faţă.

UPDATE Ora 10.25 Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, recomandă transportatorilor şi întreprinderilor din judeţ să limiteze orice transport al autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, cu precădere TIR-urilor, până la deblocarea drumurilor.

UPDATE Ora 10.15 Zece autoturisme au rămas blocate în zăpadă, pe drumul care leagă judeţul Constanţa de Tulcea, în dreptul localităţii Cogealac. „Pe DN 22, între Cogealac, Oituz şi Palazu Mic sunt mai multe maşini blocate în zăpadă din cauza sulurilor care s-au format pe carosabil. Avem trei utilaje care acţionează în zonă şi altele sunt pe drum“, a declarat Maria Matei, dispecerul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa.

UPDATE Ora 10.00 Din cauza vremii nefavorabile, trenurile care circulă pe ruta Constanţa – Mangalia au fost anulate. Nici trenurile 8201 şi 8202, care circulă pe ruta Constanţa – Buzău, nu au mai plecat din gara Constanţa.

La Lehliu şi Ţăndărei, trenurile care circulă pe ruta Constanţa – Bucureşti sunt remorcate cu locomotiva, întrucât au rămas înzăpezite.

UPDATE Ora 9.45 Circulaţia de autostrada A2, sectorul Lehliu – Drajna, a fost deschisă traficului rutier. Sectorul Drajna – Feteşti al autostrăzii A2 va fi deschis  în cursul zilei, angajaţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România acţionând în permanenţă cu autoutilaje pentru degajarea părţii carosabile. 

UPDATE Ora 9.30 În acest moment sunt blocate drumurile DN3: Lehliu – Călăraşi, DN 31: Cuza Vodă – Mănăstirea, DN 2A: Slobozia – Urziceni  şi Autostrada Soarelui. „Peste tot se circulă în condiţii foarte grele de iarnă şi rugăm şoferii care se avântă la drum să circule cu maximă prudenţă“, a spus Maria Matei, dispecerul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa.

În judeţul Constanţa niciun drum judeţean nu este închis, dar se circulă în condiţii de iarnă. „Acţionăm cu 34 de utilaje în judeţul Constanţa“, a mai spus dispecerul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că tot de la ora 19.00, mai multe drumuri naţionale sunt cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile: în judeţul Ialomiţa, DN2A Urziceni - Slobozia. În judeţul Constanţa nu au fost anunţate drumuri naţionale blocate, dar Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă Dobrogea anunţă că se circulă cu dificultate, în condiţii de iarnă dat fiind faptul că pe carosabil sunt porţiuni cu zăpadă bătătorită, frământată ori s-au format suluri de zăpadă. La această oră, în judeţul Constanţa ninge viscolit, iar vântul bate cu 60 - 70 de kilometri pe oră din sector N-E. Temperatura este de - 5 grade Celsius.

Situaţia este similară şi în judeţele limitrofe, respectiv Ialomiţa şi Călăraşi.

Poliţia avertizează

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, înainte de a pleca la drum, conducătorii auto sunt sfătuiţi să se informeze asupra situaţiei traseului pe care urmează să se deplaseze, accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, www.cnadnr.ro sau apelând numărul de telefon 021/9360 (Comandamentul Central de Iarnă).

Totodată, Centrul Infotrafic atrage atenţia asupra echipării autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă (lanţuri antiderapante, cauciucuri de iarnă, lopată, nisip, carburant suficient, pături, alimente, apă, telefon mobil).

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite