Constanța: Autoritățile din Dobrogea, pregătite să intervină în caz de inundații pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 2006, sute de locuinţe au fost luate de ape
În 2006, sute de locuinţe au fost luate de ape

Pentru că hidrologii au anunțat o creștere a nivelului Dunării, la nivelul dispeceratelor Constanța și Tulcea a fost impusă starea de vigilență și monitorizare 24 de ore din 24 a situației hidrologice. În zona digului Dunăreni, Direcția Apelor Dobrogea Litoral a amplasat deja peste 2.500 de saci cu pământ.

Pe toate sectoarele de pe Dunăre, Direcția Apelor Dobrogea Litoral din cadrul Administrației Naționale „Apele Române“ monitorizează cursurile de apă din bazinul hidrografic.

Pentru urmatoarea săptămână se așteaptă o creștere a nivelului Dunării. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a anunțat că debitul Dunării la intrarea în ţară, în perioada 14 - 17 ianuarie, va crește până la 11.100 mc/s, fiind peste media anuală a lunii ianuarie, 4.950 mc/s.

Cătălin Anton, purtătorul de cuvânt al DADL, susține că până la 12.500 mc/s nu există risc de inundații pentru populație și locuințe. În anul 2006, când debitul Dunării la intrarea în țară a fost de 15.860 mc/s, au fost avariate mai multe diguri și au fost evacuate 10.000 de persoane.

„Ca urmare a reactualizării avertizării hidrologice emise de INHGA, dispeceratele unităţilor teritoriale ale Administrației Naționale «Apele Române» au avertizat Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă,  care, la rândul lor, au înştiinţat populaţia din zonă asupra riscului de inundaţii. Echipele DADL sunt pregătite cu mijloace, materiale şi formaţiuni operative pentru sprijinirea Comitetelor Locale, în vederea intervenţiei în secţiunile critice, dacă va fi cazul“, a mai spus Cătălin Anton.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite