Constanţa: Autorii jafului de la terasa de fiţe Cafe Cafe ajung la bară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lovitură de teatru în cazul jafului comis la sfârşitul lunii trecute la restaurantul Cafe Cafe : deşi în cauză sunt arestaţi trei tineri, în faţa instanţei vor ajunge  patru, ultimul fiind acuzat de tăinuire.

Cezar Virgil Stăncescu este învinuit de tâlhărie calificată urmată de moartea ictimei în timp ce Costin Ion, cel care l-a ajutat pe făptaş să fugă de la locul faptei este acuzat de complicitate. Laurenţiu Bogdan Târziu va fi judecat pentru tăinuire.

Toţi trei se află în acest moment în arestul Poliţiei Judeţene Constanţa. Inculpat surpriză în dosar este Onsel Isleam, cel care a luat o parte din prada obţinută de Târziu în urma jafului şi a ascuns-o.

Faptele pentru care vor fi judecaţi cei patru au fost comise în noaptea de 30 spre 31 mai Stăncescu, fost angajat al Cafe Cafe, a pătruns prin efracţie în restaurant. În timp ce încerca să fure caseta cu bani l-a trezit din greşeală pe paznic, Marin Lixăndroiu (71 de ani). Pentru că bătrânul a încercat să-l împiedice să fure, Stăncescu l-a lovit cu bestialitate, apoi a furat banii şi două laptop-uri şi a fugit în compania prietenilor săi. Bătrânul a murit trei săptămâni mai târziu în spital.

Victime colaterale

Ancheta efectuată în acest caz nu s-a limitat la jaful propriu zis. Procurorul de caz, Teodor Niţă, a reţinut şi faptul că odată ajuns în spital, bătrânul, abia jefuit, nu a fost băgat în seamă de cadrele medicale mai bine de 15 ore. Mai mult, una dintre asistente i-a spus soţiei victimei că din punctul ei de vedere nu are decât să-l lase să fie aruncat în stradă. Procurorul mai arată în rechizitoriu că în prima noapte de la internare pacientul a intrat în comă iar medicul de gardă de pe secţia ORL a refuzat să se trezească din somn. Ca urmare procurorul a cerut disjungerea cauzei şi a solicitat conducerii spitalului identificarea personalului medical care a procedat în acest mod.

De asemenea anchetatorii au cerut sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa cu privire la modul în care se asigura paza restaurantului, considerând că un singur bătrânel care să păzească este insuficient.

:

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite