Constanţa: Autorii a trei jafuri din judeţ au fost trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a autorilor jafurilor de la casele de schimb valutar, amanet şi a magazinelor de bijutoerii din judeţul Constanţa.

Este vorba despre Marius Nicolae, Cetin Iaşar, Vasile-Tudor Petre, Leonte Chiriac şi Gheorghe Bărbat, care au fost învinuiţi pentru complicitate la comiterea a trei dintre jafurile din judeţ, în timp ce Vasile-Tudor Petre, Leonte Chiriac şi Gheorghe Bărbat au fost liderii grupului infracţional. 

Nicolae, Iaşar, Petre, Chiriac şi Bărbat au fost învinuiţi pentru asociere la tâlhărie, primii doi ca autori, iar următorii trei complici la jafurile armate la trei unităţi comerciale din judeţul Constanţa. Petre, Chiriac şi Bărbat, cumnaţi, erau liderii grupării şi se ocupau de studierea locului faptelor, procurarea mijloacelor de transport, a armelor, iar în timpul jafurilor păzeau spatele pentru Nicolae şi Iaşar, care, mascaţi fiind şi sub ameninţarea armelor, pătrundeau în unităţile comerciale şi le jefuiau.

Prima tâlhărie s-a petrecut la 3 iulie 2009, când acuzaţii, mascaţi şi înarmaţi unul cu pistol şi celălalt cu sabie, au jefuit două angajate ale magazinului de bijuterii SC Ailin Com SRL din oraşul Năvodari, strada Constanţei, bloc C2, parter. Cel de-al doilea incident s-a petrecut la 28 iulie 2009: tot mascaţi şi înarmaţi cu pistol şi sabie au jefuit-o pe angajata casei de amanet SC Ok Credo Cons SRL, din Constanţa, strada Mihai Viteazu, nr. 68, iar la data de 19 august 2009, în aceeaşi formulă, au jefuit-o pe angajata casei de schimb valutar SC Balcan Exchange Office SRL din Constanţa, strada Theodor Burada, nr. 1.

Complice la vânzarea aurului

În rechizitoriul procurorilor apare şi numele Mihaelei Călin, care este învinuită de tăinuire, dar şi de valorificarea a aproape două kilograme de bijuterii din aur de 14K, provenite din jaful comis la SC Ailin Com SRL Năvodari, pe care le-a vândut pentru 77.500 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite