Constanţa: Autocar cu studenţi, blocat la Lehliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulaţia la Lehliu a fost reluată în urmă cu o oră
Circulaţia la Lehliu a fost reluată în urmă cu o oră

Circulaţia a fost blocată în zonă peste 15 ore pe ambele sensuri de mers, iar oamenii au primit ajutor de la localnici. Plecaţi de duminică după-amiază din gara Constanţa, cu un autocar al firmei  „Comanto 94“, zeci de studenţi care trebuiau să ajungă luni dimineaţă la Bucureşti, pentru a-şi susţine examenele, au rămas blocaţi pe autostrada Soarelui, în dreptul localităţii Lehliu.

„Am avut totuşi noroc pentru că nu am rămas undeva în câmp; traseul Fundulea - Lehliu l-am parcurs în peste trei ore şi apoi am rămas la Lehliu toată noaptea“, ne-a declarat, prin telefon, Traian Voineagu, pasager al autocarului.

„Coloanele de maşini blocate se întind pe kilometri, iar între ele chiar şi maşini de deszăpezire. Suntem în apropierea unui peco din Lehliu de 12 ore, au venit de la Poliţia locală să ne ofere cazare la primăria din localitate. Dar oamenii se ajută între ei, spre exemplu, angajaţii de la peco şi-au scos din priză frigiderele ca oamenii să îşi încarce telefoanele şi să îşi anunţe rudele“.

Azi noapte, unele maşini blocate la Lehliu au rămas fără combustibil, iar autocarele care au avut rezervoarele pline s-au oferit să ajute alţi şoferi.

De asemenea, sinistraţii şi-au scos de prin genţi tot ce aveau de îmbrăcat, iar de la benzinăriile din apropiere şi-au cumpărat ceaiuri calde. Pentru a petrece mai uşor timpul, şoferii de pe autocare au pus filme şi muzică, pentrua  mai destinde atmosfera geroasă.

La ora 9 dimineaţa nu se ştia încă dacă drumurile vor fi accesibile, iar mulţi dintre cei blocaţi pe autostradă au plecat spre gara Lehliu pentru a încerca să ajungă la Bucureşti cu trenul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite