Constanţa: Aurelia Şovăilă, profesoara de istorie în uniformă de jandarm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu mai bine de cinci ani, Aurelia a părăsit catedra pentru o carieră militară. Acum, fostul dascăl îşi dedică timpul liber copiilor din centrele constănţene de plasament.

Aurelia a petrecut cinci ani la catedra de istorie a Colegiului Naţional „Constantin Brătescu", unde le-a insuflat elevilor săi dragostea pentru trecut. În anul 2006, a aflat despre posturile scoase la concurs în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa.

„Am profitat de şansă şi am încercat. În acelaşi an am fost încadrată în structurile Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa", îşi aminteşte Aurelia. Recunoaşte că a avut nevoie de ceva timp pentru a fi sigură că decizia de a părăsi catedra este cea mai bună.

„Eu sunt o persoană foarte disciplinată, iar în Armată rigoarea este esenţială. Am luat decizia cea mai bună", spune acum jandarmul. A fost ajutată de colegii din instituţie şi a reuşit să se adapteze repede la noile condiţii. Studiile de specialitate în domeniul comunicării i-au permis Aureliei să ocupe, timp de un an, funcţia de purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa.

Pasiunea pentru istorie i-a adus jandarmeriţei o nouă responsabilitate în cadrul instituţiei în care este angajată. „La un an după în cadrarea în Armată, am fost desemnată să mă ocup de «Muzeul Tradiţiilor», o sală în care sunt expuse elementele reprezentative ale activităţiilor specifice desfăşurate în cadrul unităţilor de jandarmi", îşi aminteşte Aurelia.

Jandarmul voluntar

De mai bine de doi ani, Aurelia este voluntar în cadrul organizaţiilor non - guvernamentale din oraşul de la malul mării. Când programul îi permite, lucrează alături de copii din centrele de plasament. „Încerc mereu să găsesc activităţi plăcute, care să îmi ocupe timpul. Nu îmi place rutina şi încerc să găsesc mai mereu câte ceva de făcut", spune Aurelia.

Citiţi mai multe în !

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite