Constanţa: Aurelia Dobrică, premianta pasionată de Chimie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A terminat liceul cu media maximă. La numai 19 ani, Aurelia Dobrică este o tânără optimistă şi care ştie ce vrea de la viaţă.

A absolvit anul acesta clasa a XII-a cu media generală 10.00. „Am învăţat mereu şi am vrut să fiu printre primii", a mărturisit ea. Recunoaşte că matematica şi chimia au fost disciplinele ei preferate. Cu toate acestea, a învăţat mereu la toate materiile pentru că este conştientă că fiecare dintre ele o pot ajuta la un moment dat în viaţă.

Deşi notele obţinute pe parcursul celor patru ani de liceu i-ar asigura cu uşurinţă admiterea la o universitate din străinătate, adolescenta nu vrea să plece din România.

Fata spune că locul ei este lângă familie şi nu se vede stând departe de cei dragi. Acesta este şi motivul pentru care vrea să dea luna aceasta examen de admitere la Facultatea de Matematică Aplicată din Bucureşti sau Administraţie şi Afaceri. „Am fost nehotărâtă în privinţa facultăţii. Mă gândisem chiar să dau examen şi la Litere, specializarea Franceză, dar m-am răzgândit", a adăugat adolescenta.

În afara faptului că este extrem de preocupată de studiu şi vrea să aibă o carieră de succes peste câţiva ani, Aurelia încearcă să fie o persoană cât mai corectă şi mai ales să nu facă diferenţe între oameni.

Şi-ar dori un animal de companie

Adolescenta spune că îi plac foarte mult pisicile, dar nu are niciuna acasă pentru că mama ei nu este de acord. Acesta este şi motivul pentru care admiră toate animalele pe care le vede la pet-shop-uri sau la prieteni şi se joacă cu ele.

„Este distractiv şi relaxant să te joci cu pisica şi în acelaşi timp efortul depus de ea o ajută să se menţină în formă", a spus tânăra zâmbind.
În puţinul timp liber pe care îl are, ascultă muzică sau vizionează filme, mai ales comedii. „Nu am cine ştie ce preferinţe. Ascult toate genurile, desigur cu excepţia manelelor şi a hard rock-ului".

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite