Constanța: Au meritat „Aplauze“, la gala celor mai buni elevi actori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Naţional de Teatru pentru Elevi „Aplauze“ s-a încheiat cu puțin timp în urmă, pe podium urcând trupe din Constanța, București, Botoșani și Brașov.

Din cele 13 trupe de teatru la categoria liceu și 11 la categoria 7 – 15 ani, juriul a împărțit, generos, premii pentru originalitate, costume, cel mai bun actor în rol secundar și principal, cea mai bună trupă de teatru.

Trupe din Bucureşti, Botoşani, Suceava, Giurgiu, Iaşi, Suceava, Braşov şi Constanţa au fost jurizate pentru talent, improvizaţie, mişcare scenică și interpretare.

Marele trofeu a revenit trupei Catharsis, de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din București, care a prezentat piesa „Comedia erorilor“, de William Shakespeare.

La categoria liceu, premiile au fost următoarele: locul I – trupa Echo, din Botoșani; locul al II-lea – trupa Amprente, Brașov; locul al III-lea – trupa Noi, Colegiul Național Mircea cel Bătrîn Constanța.

image

La categoria 7 – 15 ani, laureații au fost: locul I – trupa Școlii Gheorghe Țițeica, Constanța; locul al II-lea – trupa Masca, a Școlii nr.1 din Valul lui Traian, locul al III-lea – trupele Prâslea, de la Școala Petre Ispirescu, Constanța, și trupa Iulia Hașdeu, de la Școala B.P.Hașdeu, Constanța.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat în sala Coriolan a Colegiului Mircea, într-un spațiu mult prea restrâns față de numărul mare de participanți. Astfel încât, mulți laureați au rămas pe holuri, iar juriul nu a mai putut ajunge să înmâneze plachetele și premiile. 

Timp de două zile, trupele au befeciat însă de condiții optime de evoluție pe scena Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danosvki. Festivalul, organizat de Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța a reunit piese semnate de Cehov, Andersen, Alecsandri sau Vişniec.

De asemenea, Fundația Baylor Marea Neagră a susținut un moment aparte în cadrul festivalului, dedicat improvizației.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite