Constanţa: Atenţie la SMS-urile capcană !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Năvodari a fost reţinut luni după- amiază în incinta Oficiului Poştal numărul 4 în urma unui flagrant delict organizat la solicitarea poliţiţiştilor băcăuani.

Poliţiştii instrumentează un dosar privind mai multe frude comise prin intermediul SMS-urilor, una dintre victime fiind din Bacău. Păgubaşul a reclamat că a primit un SMS prin care era informat că a câştigat un premiu în valoare de 10.000 de euro, oferit de compania mobilă Cosmote însă ca să îl poată încasa, trebuia să achite o taxă de 2400 lei într-un cont bancar.

Bărbatul a achitat banii şi a aşteptat premiul şi abia după ce a cerut relaţii  firmei de telefonie şi-a dat seama că a fost înşelat şi s-a adresat poliţiştilor. Oamenii legii au descoperit că banii erau ridicaţi de la un oficiu poştal din Constanţa şi au cerut sprijinul poliţiştilor Secţiei 4. Luni după-amiaza pânda poliţiştilor a dat roade: Adrian Toader (43 de ani) a intrat în oficiu şi a cerut să ridice banii proveniţi din falsa taxă de concurs.


Bărbatul a fost reţinut pentru audieri şi a declarat că nu ştie absolut nimic despre înşelătoriile prin SMS şi că doar a fost rugat de o cunoştinţă să ridice banii. El urmează să fie audiat de poliţiştii din Bacău, veniţi special la Constanţa pentru această anchetă. Anchetatorii au precizat că ar putea fi vorba de o reţea mai extinsă de escroci şi fac cercetări pentru a-i descoperi pe toţi cei implicaţi. De asemenea anchetatorii vor să descopere dacă există şi alţi păgubaşi.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite