Constanţa: Astăzi este inaugurat centrul de cercetări al elevilor la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii au dat zor pentru ca lucările să fie gata la timp
Muncitorii au dat zor pentru ca lucările să fie gata la timp

De astăzi, elevii Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân au un nou centru de cercetare unde îşi vor putea elabora proiectele. Este vorba despre două încăperi la subsolul instituţiei, amenajate cu sprijinul Fundaţiei Dinu Patriciu şi Bancpost.

Inaugurarea noului centru este programată pentru astăzi, la ora 12.00. Tot de astăzi, elevii mircişti vor putea desfăşura şi primele activităţi în centru dedicat lor, deschis pe toată perioada vacanţei de iarnă.

„În urma unor sponsorizări substanţiale am reuşit să amenajăm două săli pentru desfăşurarea activităţilor, să le dotăm cu mobilier şi, foarte curând, să le dotăm cu instrumentarul necesar“, declara în urmă cu două zile prof. Ion Băraru.

În prezent sunt înscrişi 154 de elevi de la clasele V - XII, iar din anii anteriori au rămas membrii Centrului Studenţii, care sunt la studii în străinătate: China, Italia, Germania, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie. „Facem o colaborare pe verticală: elevi, studenţi, absolvenţi, astfel încât tematica abordată să poată fi rezolvată la parametri optimi“, a mai spus prof. Băraru.

Temele alese se referă la mediu, sunt complexe, pluridisciplnare, interesează comunitatea locală, dar şi activitatea ştiinţifică a elevilor, ceea ce face ca ele să fie foarte agreate.

Procesul de cercetare este asistat de cadre didactice de la mai multe licee, cercetători de la Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Marină Grigore Antipa, cadre universitare de la Universitatea Ovidius Constanţa şi Universitatea Maritimă, de la Complexul Mezeal şi de Ştiinţe ale Naturii.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite