Constanţa: Astăzi, delfinii nu vor avea spectacole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutarea delfinilor în bazinul de vară
Mutarea delfinilor în bazinul de vară

Aseară, cele trei mamifere au fost transferate în bazinul în aer liber. Pentru că delfinii trebuie să se acomodeze în noul bazin, spectacolele de vineri au fost suspendate.

„Sperăm să le putem relua în week-end, însă numai dacă medicul veterinar, care îi va monitoriza, ne dă acordul şi ne spune că s-au obişnuit“, a spus Adrian Mînăstireanu, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. 

Angajaţii Delfinariului au fost ajutaţi de agenţii unei firme de pază, care au cărat tărgile până la bazinul descoperit. Misiunea lor nu a fost uşoară: Chen-Chen cântăreşte 230 de kilograme, Ni-Ni 180 de kilograme iar Pei-Pei 168 de kilograme.

Distanţa între vechea şi noua casă este de aproximativ 30 de metri. „Am tras apă în bazinul descoperit direct din Marea Neagră. Noua lor casă este mult mai atrăgătoare şi spaţioasă“, a spus Adrian Mînăstireanu.

S-au bucurat de noua casă

Experienţa nu a fost traumatizantă pentru delfini. Odată ce s-au văzut în noua casă, delfinilor li s-au numărat respiraţiile. Vieţuitoarele s-au bucurat de noua casă, făcând giumbuşlucuri şi pufăind pe nări. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite