Constanţa: Arun Bibire este atacantul din Kosovo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Experienţa din Kosovo îi este de ajutor în carieră
Experienţa din Kosovo îi este de ajutor în carieră

În anul 2000, când Jandarmeria a înfiinţat primul pluton trimis în Kosovo pentru misiuni de menţinere a păcii, comanda i-a fost încredinţată.În anul 2000, când Jandarmeria a înfiinţat primul pluton trimis în Kosovo pentru misiuni de menţinere a păcii, comanda i-a fost încredinţată.

A revenit din ultima misiune de menţinere a păcii în decembrie 2009 însă ar aplica pentru un nou stagiu în Kosovo din nou, dacă s-ar ivi ocazia. Chiar dacă executa misiuni de menţinere a păcii, asta nu înseamnă că el şi restul participanţilor din celelalte ţări erau văzuţi cu ochi buni în provincie. Dimpotrivă.

A văzut moartea cu ochii

A preluat comanda primului pluton constituit de Jandarmerie pentru Kosovo. Ulterior a devenit ofiţer de legătură, comandant al detaşamentului mobil pentru misiuni internaţionale şi în cele din urmă adjunct al comandantului Departamentului de Poliţie Specială. În cursul nenumăratelor misiuni pe care le-a executat a văzut moartea cu ochii de trei ori. „În Kosovo poţi fii atacat oricând cu o armă de foc“, povesteşte Arun Bibire. Adică oricând, din senin, fără să faci ceva în mod special. În ciuda anilor petrecuţi acolo, provincia rămâne încă un teatru de război.

Incident cu sârbi

Ultimul incident de acest gen s-a petrecut în cursul unei misiuni de rutină, într-o zonă izolată. Escorta împreună cu alţi colegi un convoi, prin pădure, moment în care au fost înconjuraţi de mai mulţi sârbi, vădit ameninţători. „Nu aveau armele la vedere însă le purtau pe sub haine. Practic se vedeau. Am discutat cu ei şi am reuşit să aplanăm situaţia fără incidente. Asta nu înseamnă că dacă ar fi încercat să tragă nu am fi ripostat cu focuri de armă“, îşi aminteşte Bibire.

Aflaţi din Adevărul de Seară ce alte îndeletniciri mai are un jandarm între două plecări în Kosovo!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite