Constanţa: Artiştii extremelor creează picturi pe pânză şi pe piele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De dragul unui tatuaj elaborat sunt îndurate ore de durere
De dragul unui tatuaj elaborat sunt îndurate ore de durere

Patru tineri fac slalom printre cerinţele pieţei, făcând tablouri, graffiti, tatuaje şi portrete. Printre clienţii lor se numără mai puţin cunoscători ai artei şi mai mult posesori de limuzine care nu ştiu să scrie.

Pe Alexandra Hugianu, Vicenţiu Cristea, Ştefan Cherciu şi Eugen Constantinescu îi găseşti mai mereu în zona veche a oraşului, în salonul de tatuaje „Twinkle Tattoo“.

Clădirea ar trece uşor neobservată, printre ruinele fostelor imobile impunătoare de altădată. Mai au de lucru la compartimentarea spaţiului, însă camera destinată tatuajelor este amenajată ca un studio profesional, cu toate aparatura şi vopselele necesare.

Tatuaje pentru femeile bolnave de cancer

La salonul tinerilor absolvenţi de Arte vin clienţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 72 de ani. Alexandra este cea care se ocupă de machiajul semipermanent, o tehnică de tatuare a primului strat de piele.

A avut cliente care suferă de cancer şi aveau nevoie de redesenarea trăsăturilor: sprâncene, un zâmbet care să le redea încrederea. Zâmbet pe care Alexandra îl conturează cu o mână sigură şi o vopsea specială. „Au nevoie de o schimbare, iar machiajul semipermanent este o opţiune“, spune tânăra artistă.

Alexandra excelează în aerografie

Grafitti la Gravity

Experienţa de aproape 10 ani i-a ajutat să se întoarcă mereu cu premii de la concursurile unde şi-au arătat talentul în aerografie, pictură, graffiti sau arta tatuajelor.

Una dintre lucrările pe care tinerii artişti au realizat-o este cea din Gravity Park, situat pe Bulevardul Soveja, lângă rezervaţia naturală.

Amatori şi „amatori“

Tinerii sunt dezamăgiţi de promovarea eronată a noţiunii de artă. „Există o anumită categorie de oameni care vor un portret cu ei doar pentru că aşa e la modă. Ar fi în stare să dea oricât. Nu contează ce spun ceilalţi, ei sunt dispuşi să plătească“, spune Vicenţiu. „Cei care termină o facultate de profil în domeniul artelor sunt muritori de foame. Nu se mai pune accent pe originalitate, iar pictorii sunt comparaţi cu nişte zugravi, atât de puţin apreciată este munca unui artist“, adaugă Alexandra.

Printre clienţii salonului se află şi tineri care nu ştiu să scrie, dar au maşini de mii de euro. „Am avut un client foarte înstărit, care a vrut un tatuaj cât tot spatele, dar nu ştia să scrie“, mărturiseşte Alexandra dezamăgită.

„Există şi clienţi care vor un tatuaj în limba engleză, iar apoi ne cer să le scriem pe hârtie traducerea şi cum se pronunţă“, zâmbeşte trist Vicenţiu.

În funcţie de suportul pe care este făcut şi dimensiune, preţul unui portet porneşte de la 100 de lei şi poate ajunge la 700 de lei. Suma plătită pentru un tatuaj diferă în funcţie de mărime şi culorile folosite. Un centimetru pătrat de tatuaj alb-negru costă 2,5 lei, iar pentru cel color preţul este de 3 lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite