Constanţa: Artiştii de la Oleg Danovski şi-au cerut drepturile salariale în şedinţa de Consiliu Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artiştii au aşteptat pe holul Bibliotecţii Judeţene IN Roman terminarea şedinţei Consiliului Judeţean
Artiştii au aşteptat pe holul Bibliotecţii Judeţene IN Roman terminarea şedinţei Consiliului Judeţean

Angajaţii Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski au protestat astăzi în faţa Bibliotecii Judeţene, cerându-şi salariile restante. Ei nu şi-au mai primit banii de trei luni.

Şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa a fost „tulburată" astăzi de artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski, supăraţi că în pragul sărbătorilor de iarnă nu au ce să pună pe masă. Consiliul Judeţean Constanţa, care a administrat instituţia de cultură până la 1 decembrie, nu a mai virat banii pentru utilităţi şi salarii, aşa încât oamenii au ajuns la capătul răbdării.

Aceste întârzieri sunt cu atât mai greu de înţeles cu cât salariile oamenilor de cultură sunt foarte mici. Un balerin şi un artist debutant câştigă doar 300 - 350 de lei pe lună. Un instrumentist primeşte 800 de lei pe lună, iar salariul directorului instituţiei de cultură, Daniela Vlădescu, nu trece de 1.300 de lei.

Cum nimeni nu i-a băgat în seamă, cei aproximativ 40 de angajaţi ai teatrului au năvălit în sala de şedinţe pentru a vorbi cu preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Artiştii s-au plâns că au ajuns să moară de foame. Constantinescu nu s-a lăsat impresionat de soarta lor şi le-a spus să se ducă să ceară bani ministrului Emil Boc, care în opinia lui este singurul vinovat pentru reducerile salariale.

Procesul de predare - primire nu poate fi încheiat până când Consiliul Judeţean nu achită datoriile care se ridică la un milion de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite