Constanţa: Arte marţiale în paşi de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Florea a început să fie pasionat de capoeira şi salsa din liceu şi de atunci încearcă să afle cât mai multe despre cele două stiluri.

Deşi a crescut fără dragostea părintească şi căldura unui cămin, Adi sau Adiţă, cum îi mai spun prietenii, a fost mereu un optimist şi a încercat să-şi croiască singur drumul în viaţă.

El a vrut să le demonstreze mereu celor din jur că nu este ca ceilalţi copii care cresc în orfelinate şi care rămân cu amintiri neplăcute pe care le duc apoi în spate toată viaţa. Cu toate că i-a fost destul de greu, într-un final a reuşit să treacă peste toate obstacolele vieţii.

Are mulţi prieteni

Adi pune pe primul loc dansurile latino, salsa, capoeira, apoi ciclismul şi pictura, atunci când are timp. Consideră că cea mai mare realizare de până acum este că a reuşit prin intermediul dansului să-şi facă foarte mulţi prieteni şi că a putut participa la numeroase show-uri naţionale şi internaţionale.Cu toate acesta, regretă că nu a descoperit capoeira şi salsa de la vârsta de şase ani.

Atras de capoeira din liceu

Tânărul spune că s-a apucat de capoeira pe vremea când era încă în liceu. „Am văzut la televizor un film cu capoeira şi m-am îndrăgostit de acest stil de dans. Din acel moment am decis să practic şi eu acest sport, care este o combinaţie de arte marţiale braziliene şi dans“, a declarat Adi.

„Este un stil de luptă extraordinar de frumos şi diferit faţă de ceea ce am văzut până acum. Este ceva unic, o luptă care te învaţă multe şi îţi dă încredere în  tine şi te linişteşte“, a completat el. La ora actuală, capoeira este un sport practicat nu numai în Brazilia. Stilul s-a extins peste tot în lume, câştigând din ce în ce mai mulţi practicanţi prin frumuseţea şi unicitatea sa.

În ţara-mamă, dansul este considerat chiar parte a culturii naţionale, fiind practicată în unităţile de învăţământ şi cluburi. „Aş vrea să să le predau acest stil cât mai multor constănţeni“, a completat el.

După ani de zile de antrenamente, a ajuns la un nivel pe care mulţi şi l-ar dori. Acum se poate lăuda că este nu numai un bun practician de capoeira şi îi poate învăţa şi pe ceilalţi, dar şi un foarte bun dansator de salsa şi bachata.

Planuri de viitor
I-ar plăcea ca pe viitor să devină unul dintre cei mai buni dansatori din lume şi să-şi poată deschide propria lui şcoală de dans, să aibă o casă frumoasă, să-şi întemeieze o familie şi să-şi cunoască mama. „Ştiu că tata a decedat, dar aş vrea s-o cunosc pe cea care mi-a dat viaţă, s-o privesc în ochi şi să-mi spună de ce m-a abandonat“, a spus înlăcrimat Adi.

Citiţi mai multe în !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite