Constanţa: Arderea miriştilor, numai cu acord de la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii atrag atenţia că a crescut numărul de incendii necrontrolate la vegetaţa uscată şi recomandă celor care dau foc pe terenurile agricole să respecte o serie de recomandări.

Weekend-ul trecut, pompierii militari au intervenit în 13 incendii care au cuprins mai multe hectare de teren agricol.

„Anual, începând cu a doua jumătate a lunii martie se înregistrează un număr ridicat de incendii la gospodării. Cauza acestora este focul deschis folosit pentru curățenia de primăvară și distrugerea resturilor menajere, furajelor, vegetației uscate din curți și grădini", a spus Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Înainte de a da foc la mirişte sau la vegetaţia uscată de pe terenurile agricole, obţineţi un permis de lucru cu focul de la primării.

Stafuri

Pompierii militari ISU vă sfătuiesc ca atunci când incendiaţi vegetaţia de pe terenurile agricole să parcelaţi în suprafeţe de maximul 10 hectare, prin fâşii arate, să izolaţi zona arsă şi să daţi foc numai pe timpul zilei.

Dacă suprafaţa arsă este mai mare de cinci hectare, asiguraţi-vă că aveţi mijloacele de stingere necesare - plug, cisternă de apă. Asiguraţi-vă că nu este vânt şi că focul nu se extinde la fondul forestier, construcţii, reţele electrice, de comunicaţii, la conductele de gaz. Nu părăsiţi zona până când nu aţi stins focul.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite