Constanţa: Peste o mie de oameni au participat la înmormântarea lui Emilian Burcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu durere în suflet, oamenii îmbrăcaţi în negru şi-au luat joi adio de la primarul Emilian Burcea. Edilul PSD a murit în mod neaşteptat luni, în Bulgaria, la Silistra, în urma unui infarct miocardic. Avea doar 40 de ani.

Comuna Adamclisi  a fost astăzi în doliu, iar centrul localităţii a fost împânzit de oameni. Străzile au fost blocate de zecile de maşini venite din întreg judeţul.

Drum presărat cu flori

„Emilian Burcea – primarul pe care nu îl vom uita niciodată“ - sta scris pe afişul imens care a fost postat pe clădirea primăriei. Edilul a fost înmormântat într-o zi frumoasă de primăvară. I-au fost alături pe ultimul drum primari din întreg judeţul, indiferent de culoarea politică, tineri, care ţineau în mâini coroane şi fotografii, bătrâni, copii, dar şi mame cu bebeluşi în braţe.

Ora 8.00 dimineaţa. Sicriul cu trupul neînsufleţit al primarului Emilian Burcea a fost dus pe braţe de poliţiştii comunitari din localitate până la primărie, pe un drum presărat cu flori.

Cortegiul a mers pe acelaşi drum pe care Emilian Burcea îl urma în fiecare dimineaţă, atunci când se îndrepta spre locul unde el a ocupat fotoliul de primar în ultimii şase ani. De această dată, localnicii, colegii de serviciu şi de partid l-au aşteptat cu flori şi coroane pentr a-i aduce un ultim omagiu. La Primărie, drapelul României, care purta însemnele doliului, fusese coborât în bernă. Numărul de coroane funerare a fost atât de mare încât clădirea a fost înconjurată de flori.

Şi-au luat adio

Aproape de ora prânzului alte sute de oameni s-au adunat în centrul localităţii. Trupul neînsufleţit a fost dus tot pe braţe la Biserica „Sfântul Gheorghe“, din Adamclisi, unde un sobor de 11 preoţi, în frunte cu ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, au ţinut slujba. Oamenii s-au înghesuit apoi să treacă pe lângă sicriu pentru a-şi lua adio de la cel care până acum câteva zile le asculta problemele.

„La nivel de comună s-a identificat cu nevoile oamenilor, a încercat să-i ajute mereu. Punea interesele oamenilor mai presus de interesele sale“, a declarat profesorul Niculaie Vlad, consilier local.

Ora 13.30. ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, Felix Stroe, directorul RAJA, şi  primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, au ţinut discursuri în memoria lui Emilian Burcea. Toţi au vorbit despre realizările sale, dar şi despre omul Emilian Burcea. „Voi avea grijă ca proiectele sale, la care ţinea atât de mult, să fie duse la bun sfârşit“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Cortegiul funerar a pornit apoi spre cimitir. Ultimul drum al primarului a fost presărat cu flori şi până şi cei care l-au cunoscut doar întâmplător au avut lacrimi în ochi. Soţia – Marieta, cele două fete – Andreea şi Carmen, dar şi părinţii şi bunica abia se mai puteau ţine pe picioare şi au trecut cu greu de momentul în care sicriul a fost coborât în cavou. Pentru totdeauna. 

VEZI AICI CINE A FOST EMILIAN BURCEA ŞI CE PROIECTE AVEA PENTRU COMUNA ADAMCLISI!

CITEŞTE CE SPUNE PREŞEDINTELE PSD, VICTOR PONTA, DESPRE PRIMARUL CARE S-A STINS LA 40 DE ANI!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite