Constanţa: Andra Cristina Butcaru dansează „Paiduşca“ la Prietenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andra Cristina Butcaru
Andra Cristina Butcaru

Andra Cristina Butcaru dansează pe ritmuri armâneşti de la trei ani. De atunci, adolescenta nu a mai putut fi ţinută departe de scenă.

Era la grădiniţă când a început să danseze la ansamblul de dansuri populare armâneşti „Muşata Armână“, unde a şi rămas până la vârsta de 7 ani.  Următorul pas l-a făcut alături de ansamblul „Hârsafea“. După trei ani, ea a decis să renunţe în favoarea ansamblului multietnic „Prietenia“ din Mihail Kogălniceanu. „Eram în clasa a IV-a când s-a făcut o preseleţie pentru ansamblul „Prietenia“ şi, spre fericirea mea, am fost aleasă“, spune Andra zâmbind.

Andra este îndrăgostită de dansul popular armânesc „paiduşca“, pe care îl dansează în horă alături de colegii săi. Este un dans alert, ce are la bază mişcarea picioarelor.

Atentă la imagine

Adolescenta recunoaşte că petrece mult timp în oglindă. Cea mai mare atenţie o acordă părului. „Nu pun mare preţ pe machiaj. Prefer frumuseţea naturală. Aranjarea părului în schimb îmi ia cel puţin o oră. Vreau întotdeauna să arate impecabil, indiferent unde merg“, mărturiseşte Andra.

Artista este foarte mândră de părinţii săi, care în tot acest timp au ajutat-o necondiţionat. „Mama este prietena mea, mă înţeleg foarte bine cu ea. Indiferent de opţiunile pe care le am, ea mă susţine întotdeauna. Ai mei m-au învăţat să îmi respect tradiţia şi să-mi vorbesc limba, însă niciodată nu m-au obligat să fac ceva anume. Ştiu sigur că mă pot baza pe ei în orice situaţie, chiar dacă aş face un lucru care lor nu le este pe plac“, adaugă ea.

Citiţi mai multe în !

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite