Constanţa: Americanul care a accidentat o tânără la Tulcea poate părăsi ţara!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile nu pot opri cetăţeanul american să părăsească ţara
Autorităţile nu pot opri cetăţeanul american să părăsească ţara

Americanul care a călcat cu maşina o tânără din Tulcea pe trecerea de pietoni poate pleca din ţară în orice moment, neexistând interdicţii în acest sens.

Reprezentanţii Parchetului şi Poliţiei Tulcea, care au refuzat să facă public numele americanului de 65 de ani, ci doar iniţialele: S.D.C, spun că nu s-a luat nicio măsură de interzicere a părăsirii localităţii sau ţării.

„Este vorba despre un accident din culpă, nu este ceva deosebit de grav pentru a se pune problema că va fugi. El trebuie să se prezinte la anchetă, dacă nu se va conforma sau vor fi indicii că vrea să fugă probabil se vor lua măsuri de către procurori“, a declarat Daniela Condrea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea a declarat că nu s-au luat măsuri împotriva autorului accidentului.
„Cel puţin deocamdată nu s-a dat număr unic dosarului, aşteptăm hârtiile colegilor de la Poliţie, deocamdată se fac cercetările preliminare şi apoi vom vedea dacă se vor impune măsuri deosebite. Trebuie să ţinem cont de faptul că nu este militar ca să beneficieze de vre-o imunitate, ci se supune legislaţiei ca orice cetăţean. Nu este o procedură deosebită chiar dacă este cetăţean american“, a declarat procurorul Cătălin Lefter.

În principiu americanul, care deţine un permis legal de şedere temporară în ţară, poate pleca oricând, legal, din România, iar dacă va face acest lucru va fi dat în urmărire şi poate chiar extrădat, dacă nu va ajunge într-o ţară exotică fără acord de extrădare semnat cu ţara noastră.

Analize la Constanţa

Între timp, tânăra accidentată pe trecerea de pietoni a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru analize amănunţite la cap, după care a fost readusă cu Ambulanţa la Tulcea, unde este internată la secţia de Neurologie. Doctorul care se îngrijeşte de ea, Lăcrămioara Nicolau, a refuzat să dea amănunte despre starea pacientei, aceasta fiind vegheată de mama sa, care, de asemenea, a refuzat să dea vreo declaraţie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite