Constanţa: Amenzi pentru primărie şi investitorul din cauza căruia se surpă strada Traian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii de pe strada Traian încă stau cu frica în sân că în orice clipă malul falezei ar putea să o ia la vale spre mare. Cele două expertize realizate la cererea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) Constanţa arată că este nevoie de o intervenţie în regim de urgenţă ce trebuie făcută până la data de 30 martie 2011.

Inspectorii ISC au avertizat asupra riscului şi, chiar au sancţionat lipsa de reacţie a proprietarului şi a învestitorului care, deşi a anunţat că va începe lucrările, până în acest moment nu a organizat şantierul.

Astăzi, şeful ISC, Gigi Chiru a mai făcut o vizită la locul cu pricina pentru a vedea starea lucrurilor.

„Pentru că nu se face absolut nimic şi practic nici măcar nu există o organizare de şantier, a fost întocmit nu nou proces verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor. În procesul verbal se arată că în zonă au fost efectuate încă două controale prin care s-au constatat neconformităţi la construcţii, trama stradală şi blocurile adiacente şi au fost dispuse măsuri“.

Plângere la Poliţie

Chiru spune că Primăria Constanţa nu a urmărit evoluţia lucrării efectuate în ceea ce priveşte stabilitatea şi rezistenţa, motiv pentru care au fost încă o dată sancţionaţi contravenţional şi a mai făcut o plângere penală la poliţie pentru faptul că investitorii nu au demarat lucrările de remediere şi nu au pus în aplicare măsurile dispuse prin expertiză.

„Aceştia se fac vinovaţi de executarea de lucrări de construcţii, într-o zonă protejată, care pot produce consecinţe de genul pierderi de vieţi omeneşti, vătămare gravă a integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, precum şi distrugerea parţială a construcţiei“, mai spune Chiru.

„Deşi avem o expertiză care arată că zona respectivă se află în pericol şi avem termen limită de finalizare a lucrărilor data de 30 martie 2011, în acest moment constatăm că, nici măcar nu au început lucrările. Încercăm în continuare să tragem semnale de alarmă asupra riscurilor existente“, a precizat Chiru.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite