Constanţa: Ambulanță SMURD implicată într-un accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minorul este internat la spitalul din Eforie Sud
Minorul este internat la spitalul din Eforie Sud

Aseară, la ora 19.36, ambulanța SMURD de tip B, cu numărul de înmatriculare MAI 24683, din cadrul Detașamentului Constanța - Oraș condusă de plt.maj. Costantin Raznovan a fost implicată într-un eveniment rutier.

„Ambulanța era în misiune și, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune, se deplasa pe bulevardul Aurel Vlaicu spre strada Retezat. La intersecţia cu strada Locomotivei, Ştefan Mureş, în vârstă de 17 ani, a traversat strada, în fugă, printr-un loc nemarcat și s-a lovit de ambulanţa tip B în partea laterală stângă spate“, a declarat Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

Echipajul ambulanţei a acordat primul ajutor adolescentului, după care acesta a fost preluat de echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Constanţa - Port şi transportat la Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă Constanţa pentru a primi îngrijiri. 

Din verificările preliminare efectuate de către lucrătorii Serviciului de Poliţie Rutieră, a reieşit că vina aparţine în totalitate lui Ştefan Mureş, care nu a respectat prevederile legale privind traversarea părţii carosabile prin locuri special amenajate. Rezultatul alcooltestului subofiţerului Raznovan a fost negativ.

În urma impactului cu ambulanţa, minorul a suferit o fractură dublă de tibie şi peroneu la piciorul drept, iar cadrele medicale din Urgența Spitalului Clinic Județean Constanța au decis transportarea acestuia la spitalul din Eforie Sud pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale. „Plt.maj. Costantin Raznovan a fost încadrat la ISU Dobrogea și își desfășoară activitatea în cadrul Grupului 1 Intervenţie Constanţa - Palas din 1 septembrie 2007. Posesor al permisului de conducere din anul 1994, acesta este primul eveniment rutier în care este implicat subofițerul Raznovan“, a mai spus Paula Anghel.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite