Constanţa: Am trecut strâmtoarea Bosfor pe furtună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simulatorul îi ajută pe studenţi să se descurce în situaţii reale din viaţa pe mare
Simulatorul îi ajută pe studenţi să se descurce în situaţii reale din viaţa pe mare

Cel mai modern simulator de navigaţie din România este instalat la Academia Navală Mircea cel Bătrân. Într-o clădire din incinta academiei se află o navă virtuală, dotată cu sisteme nautice reale.

Pornind de la compartimentul maşini până la puntea de comandă, noile săli ale Academiei care constituie simulatorul de navigaţie redau cu fidelitate activităţile de la bordul navei.

O mică uzină

Întregul complex este deservit de 85 de computere, având o putere instalată pentru tehnica de calcul de 55 kW.

Simulatorul Integrat de Manevra Navei şi Compartiment Maşini reprezintă cea mai nouă investiţie a Ministerului Apărării Naţionale, care, din punct de vedere al dotărilor, le depăşeşte pe cele existente la Autoritatea Navală Română şi Universitatea Maritimă.

21 de nave

Studenţii de la Marină au urcat la bordul unei nave de mărfuri generale, aleasă aleatoriu din cele 21 posibile (port container, nave mineralier, tanc petrolier, nave pasager, remorcher, nave militare şa).

Asistentul universitar Sergiu Lupu îi învaţă cum să folosească o hartă electronică. „Putem simula şi manevre în strâmtorile intens circulate precum Dardanele, Gibraltar, Malaca, Dover, Belt, canalul Suez, dar şi patru porturi maritime româneşti“, adaugă şeful de lucrări căpitanul Adrian Popa.

Citeşte mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite