Constanţa: Alte şapte cazuri de gripă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locurile unde au fost depistaţi bolnavii au fost dezinfectate
Locurile unde au fost depistaţi bolnavii au fost dezinfectate

Virusul pandemic A/H1N1 nu a ocolit judeţul Constanţa în ultimele zile. Cadrele medicale au confirmat alte şapte cazuri de gripă nouă.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Mihaela Dinisov, a declarat că în perioada sărbătorilor de iarnă au fost înregistrate şapte cazuri noi de gripă.

Ultimul bolnav internat în spital cu acest dignostic este un adult care prezintă mai multe afecţiuni, el fiind bolnav de inimă şi obezitate. Bărbatul se află în prezent sub supravegherea continuă a cadrelor medicale, starea lui de sănătate având o evoluţie bună. Printre ultimii bolnavi se numără o femeie însărcinată, două persoane cu afecţiuni cronice respiratorii, una cu afecţiune cardiovasculară cronică şi  o persoană de vârsta a treia, bolnavă de inimă.

Cu toate că reprezentanţii DSPJ au intrat în posesia dozelor de vaccin de peste o lună, constănţenii nu sunt interesaţi să se imunizeze, motiv pentru care gripa bagă în spital tot mai multe persoane. „Îi aşteptăm pe toţi medicii de familie să vină la sediu pentru a ridica dozele în scopul imunizării bolnavilor cu boli cronice“, a precizat dr. Dinisov.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite