Constanţa: Alina Rîpanu este poliţista campioană la atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina a adus poliţiei constănţene medalia de bronz la campionatele europene de atletism
Alina a adus poliţiei constănţene medalia de bronz la campionatele europene de atletism

Alina practică atletismul de la vârsta de 11 ani şi a adus, recent, Poliţiei constănţene bronzul la campionatele europene.

Este poliţistă şi ştie să tragă cu pistolul, la fel de bine ca orice coleg al ei însă este mai cunoscută în Inspectoratul de Poliţie a Judeţului Constanţa pentru performanţele sportive.

Şefii şi colegii se mândresc cu ea, îi recunosc calităţile şi de aceea au desemnat-o responsabila cu sportul.

Pasiune din copilărie

Practică atletismul, iar faptul că a ajuns la performanţe internaţionale se datorează atât norocului şi talentului cât şi faptului că a muncit mult până să ajungă la o atare recunoaştere.

Totuşi, faptul că a ajuns să practice sport de performanţă, a fost o întâmplare fericită. Era eleva unei şcoli din Târgu Neamţ când s-au făcut selecţii, în căutarea unor copii cu talent pentru atletism.

„Aveam 11 ani când m-au selecţionat ca să particip la un cross între şcolile din Târgu Neamţ. Atunci am câştigat prima medalie iar în trei luni am devenit, după multă muncă, vicecampioană naţională“, îşi aminteşte Alina.

Au urmat medalii de aur obţinute la campionatele mondiale şi de juniori şi de seniori. Nici măcar nu ar putea să numere concursurile la care a fost însă unul i-a rămas în minte: Olimpiada de la Atena, din 2004, la care a obţinut locul şase. „Mi-a adus multă bucurie chiar dacă nu a fost pe podium“, ne-a spus ea.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite