Constanţa: Alina Nedelcu îmbină cifrele cu arta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mâinile Alinei, pasta de modelaj prinde viaţă: se transformă în accesorii pentru doamnele şi domnişoarele cochete. În urmă cu mai bine de doi ani, Alina a început să realizeze primele sale bijuterii handmade.

Îşi aminteşte cu zâmbetul pe buze cum a ajuns să lucreze cu pasta de modelaj. „Am lucrat ca director de marketing la o firmă de confecţii şi făceam lunar un tur al magazinelor din ţară“, îşi începe Alina mărturisirea.

„Mergeam cu o colegă, iar din fiecare oraş trebuia să ne cumpărăm accesorii. Amica mea era îndrăgostită de cercei“, explică economista. Ea spune că accesoriile cumpărate mai mereu din toată ţara i-au afectat şi bugetul.

„Rămăsesem fără bani. Am încercat să confecţionez chiar eu cerceii. Pentru început, îi făceam pentru mine. Apoi, i-au văzut prietenele mele şi au fost mai mult decât fericite că reuşesc să fac aşa ceva“, spune Alina râzând.

Cadouri de suflet

O bună perioadă de timp, ea a dăruit accesoriile prietenelor şi apropiaţilor. „Dacă te apuci de handmade, trebuie să o faci din pasiune. Dacă vrei să-ţi iasă şi bani de la început, ai început greşit“, este de părere Alina.

După mii de accesorii realizate, artista handmade a păstrat în memorie şi primul obiect realizat de ea: o inimioară dintr-un mulaj, lucrată din clei polimeric. A trecut apoi la accesorii pentru doamne şi domnişoare care vor să poarte bijuterii unice, dar şi la obiecte de decor. „Am făcut şi rame de fotografii, iar pentru biroul iubitului meu am realizat câteva elemente decorative, din sârmă“, spune Alina.

Ea îşi aminteşte cu zâmbetul pe buze de o ramă pe care a realizat-o pentru un dentist. „Am făcut măseluţe din clei polimeric, pe care le-am lipit pe ramă, şi ea din pastă de modelaj. Am scris şi un mesaj: «Zâmbiţi»“ povesteşte economista, care îşi aminteşte că a lucrat la rama de fotografie aproape două zile.  Ea spune că nu poate realiza accesoriile oricând. „Mă inspiră culoarea, am nevoie de o anumită stare când fac toate lucrurile“, mărturiseşte artista.

Zile fără inspiraţie

Ea spune că se bucură şi de sprijinul iubitului ei, care o ajută cu idei. „Sunt zile în care nu-ţi  iese nimic. Dacă nu ai inspiraţie, te poţi juca oricât cu pasta de modelaj. Când nu-ţi iese, degeaba încerci să realizezi ceva“, explică Alina.

Ea este dezamăgită de cei care încearcă să intre pe piaţa „handmade“ furând ideile celorlalţi. „Te poţi inspira din ceea ce au făcut alţii deja, însă să furi pur şi simplu o idee şi apoi să apari la un târg de profil de parcă tu ai descoperit handmade - ul este josnic“, se revoltă economista. Când are puţin timp liber, Alina preferă plimbări în aer liber. Partener de nădejde îi este căţeaua Suky, un labrador jucăuş.

Patrupedul este cel care îşi „supraveghează“ stăpâna care face din pasta de modelaj accesorii gata de purtat.

Citeşte mai multe în  !

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite