Constanța: Alexandru Catană este informaticianul pasionat de stand-up comedy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul student la Informatică este îndrăgostit de oraşul de la malul mării şi i-ar plăcea să se perfecţioneze în arta comediei.

A dorit să facă stand-up comedy încă de mic, când privea fascinat show-urile artiştilor deja consacraţi. „Am văzut multe spectacole şi de fiecare dată eram captivat de spectacolul prezentat de cel care era pe scenă“, îşi aminteşte Alexandru Catană.

Şi-a păstrat pasiunea, însă a ales o facultate cu profil de informatică, aparent fără nicio legătură cu spectacolele de comedie. „Sunt creativ, nu-mi plac lucrurile exacte“, mărturiseşte Alexandru, care recunoaşte că a ales informatica pentru că totul este logic şi nu trebuie să înveţe atât de mult.

Spectacol... cu emoţii

A participat la primul show de stand-up în urmă cu trei săptămâni. Recunoaşte că a avut emoţii şi nu ştia la ce să se aştepte când a urcat pe scenă. „Mă bucur că nu am uitat textul“, spune Alexandru râzând. El crede că publicul este cel mai bun critic. „Asta mi-a alimentat emoţiile, însă imediat ce am reuşit să îi fac să râdă, m-am relaxat un pic“, mărturiseşte tânărul. Spune că primul pas a fost mai greu şi că abia aşteaptă să participe şi la alte spectacole de stand-up comedy.

Lui Alexandru îi place să se implice în activităţi cât mai diverse, cu o singură condiţie - să nu i se impună nimic. „Orice aş face, trebuie să fac din plăcere. Nu îmi place să fiu constrâns de nimic“, spune tânărul. El locuieşte de aproximativ de trei ani în Constanţa, de când a început cursurile Facultăţii de Informatică din cadrul Universităţii Ovidius.

Alexandru se declară îndrăgostit de oraşul de la malul mării, însă recunoaşte că ar părăsi România cândva. „E altceva în străinătate. Chiar şi stand-up-ul e diferit. Umorul negru, spre exemplu, sună altfel în limba engleză“, crede tânărul.

Printre pasiunile lui se numără şi muzica. Mai exact, de aproximativ trei ani, tânărul a reuşit să compună piese pe care intenţionează să le înregistreze.
„Melodiile vor fi interpretate de o voce feminină, are mai mult impact la public“, dă asigurări tânărul. Împreună cu un prieten se ocupă de piese şi, pe viitor, speră să le şi înregistreze.

„Încercăm să găsim un studio profesional, unde raportul calitate-preţ să fie accesibil“, spune tânărul. El crede că, cel mai bine, îşi va promova piese în mediul online, unde totul se mişcă în viteză reală.

Administrator de blog

Pentru că studiază informatica, Alexandru a decis să pună în aplicare cunoştinţele învăţate, astfel că acum se ocupă de administrarea unui blog (distractii.net). „Îmi place să scriu, am publicat chiar şi în revista liceului. Mi-ar plăcea să ajung să lucrez în presă scrisă într-o zi“, mărturiseşte Alexandru Catană.

Citiți mai multe în   !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite