Constanţa: Alexandru Băcioiu are două mari pasiuni: informatica şi fotografia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Băcioiu - un informatician-fotograf
Alexandru Băcioiu - un informatician-fotograf

Este membru în Consiliul Judeţean al Elevilor, voluntary la Crucea Roşie şi a participat la un festival de film. Spune că are calităţi de lider şi că-i place să dea ordine. Drept dovadă, este şeful clasei şi preşedintele Consiliului Elevilor de la Liceul Traian.

Participă la toate acţiunile despre care află, indiferent de domeniu. Doi ani la rând a obţinut premiul I la concursul „Sanitarii pricepuţi“, organizat de Crucea Roşie.

A făcut timp de doi ani tenis de masă, dar şi înot, aproape un an. Îşi aminteşte cu mult drag momentul în care a primit, când avea doar şase ani, o bicicletă în dar. „M-am chinuit foarte mult să merg cu ea“. Un alt moment de care-şi aminteşte cu drag este acela în care a primit un calculator nou, în dar de la părinţii săi.

Când era mic voia să devină avocat, să fie cel care promovează legea. Apoi a ajuns la Liceul Traian. 

Principalele lui pasiuni sunt informatica şi fotografia. Formează o echipă de succes alături de cel mai bun coleg şi prieten Cătălin Preda. A botezat-o după numele lor - BACEDA Team. Alături de el a participat în acest an la Concursul Internaţional de Informatică Infomatrix, secţiunea Fotografie, la care a luat premiul I.

Tehnică şi natură

Proiectul lor, numit „Lost at sea“, cuprinde patru fotografii sugestive. Ideea e originală: „Un laptop fotografiat pe plajă, în ipostaze artistice, dar şi tehnice, sugerând apropierea dintre tehnică şi natură. Tastatura indică paşii spre cunoaşterea naturii folosind tehnologia. Aşezarea laptopului pe nisip sugerează întoarcerea sa la origini, pentru că din nisip se fac semiconductorii, din care este făcut laptopul. Am vrut să se vadă şi diferenţa dintre tehnologie şi natura propriu-zisă. Omul modern este fascinat de tehnologie şi mai puţin de natură, iar tehnologia este pusă la adăpost de furia naturii.“

La începutul lunii februarie au început să lucreze la proiect. Au făcut fotografii pe plajă, în Mamaia şi în Con-stanţa. „Am lucrat foarte mult, dar a meritat. Anul viitor voi participa la mai multe secţiuni, pentru că în acest an nu am avut timp“, a declarat Alexandru.

Vrea să urmeze Academia de Ştiinţe Economice, mai exact Relaţii Economice Internaţionale. „Cred că am spirit dinamic, că mă descurc destul de bine. Îmi pare rău că nu fac Economie la liceu, mi-ar fi plăcut“, spune Alexandru.

Citiţi şi despre celelalte pasiuni ale elevului în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite