Constanţa: Alexandra Telea este prietena mediului înconjurător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra este o ecologistă convinsă şi s-a înscris ca voluntar în marea organizaţie care luptă pentru protejarea naturii, Green Peace. Alexandra gândeşte „verde“, iubeşte plantele, animalele, cerul şi marea.

Se întristează atunci când vede cum tot ceea ce natura a creat este distrus de mâna omului. Ar face orice pentru a putea stopa intervenţia umană asupra mediului înconjurător.

„Oamenii trebuie să înţeleagă că natura trebuie protejată. Dacă mediul înconjurător continuă să fie devastat, mari dezastre se pot întâmpla“, spune tânăra ecologistă.

Voluntar la Green Peace

Avea 14 ani când a fost selectată să facă parte din organizaţia Green Peace. A colaborat cu respectiva organizaţie internaţională, care luptă pentru binele naturii, timp de aproximativ şase luni.

Alături de ceilalţi membri înscrişi a făcut parte dintr-un grup de voluntari al căror scop a fost protejarea localităţii Roşia Montana, din Munţii Apuseni, împotriva exploatărilor miniere. De asemenea, a făcut parte şi dintr-o altă campanie al cărei scop a fost acela de a proteja gheţarii. „A fost foarte interesantă experienţa alături de Green Peace. Am cunoscut oameni interesaţi de domeniul ecologiei şi cărora le pasă de mediul înconjurător“, spune Alexandra.

De patru ani alături de Mare Nostrum

Acasă, la Constanţa, tânăra ecologistă s-a înscris ca voluntar în cadrul celui mai mare ONG care luptă pentru protejarea naturii, Mare Nostrum. Este al patrulea an în care colaborează cu organizaţia de la malul mării.  „Mi-a plăcut încă de la început să vin la Mare Nostrum. Mă simt ca acasă aici. Am reuşit să îi facem pe oameni să înţeleagă mult mai bine că Marea Neagră trebuie să fie curată“, spune Alexandra.

A iniţiat prorpria campanie ecologică

Cu ajutorul elevilor de la câteva şcoli din Constanţa, a reuşit să realizeze singură campanii de ecologizare. Una dintre acestea s-a numit „Mărţişorul ecologic“ în care au creat mărţişoare din materiale reciclabile, pe care le-a vândut şi cu banii strânşi au cumpărat saci de plastic cu ajutorul cărora au adunat gunoaiele din câteva parcuri din oraş. „A fost foarte frumoasă această campanie. Copii au fost bucuroşi că au luat parte la ea“, adaugă Alexandra.

Citiţi mai multe în  !

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite