Constanţa: Alexandra Radu şi-a închinat talentul pentru frumos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este muzeograf la Muzeul de Artă Constanţa şi a fondat un cerc de sculptură şi pictură pentru copii. Pictor şi muzeograf, Alexandra Radu îmbină pasiunea pentru pictură şi grafică cu o carieră în domeniu şi a găsit o modalitate de a împărtăşi gustul pentru artă în general şi celor mici.

„Dintotdeauna am avut o pasiune pentru pictură. Încă din grădiniţă am fost atrasă pe acest drum. Am fost susţinută de copii şi părinţi, am participat la diverse concursuri şi am avut şansa să intru încă din clasa I-a la un liceu de arte plastice“, a povestit Alexandra Radu. A urmat, firesc, acelaşi drum al artei, frecventând o facultate şi un master de specialitate iar cu câteva luni înainte de susţine licenta, în anul 2004, i s-a oferit un post în cadrul Muzeului de Artă Constanţa.

„M-am bucurat pentru că mulţi dintre colegii mei nu au avut şansa să lucreze într-un astfel de mediu. Eu am avut acest noroc de a rămâne în contact cu mediul artistic, cu artişti şi de a munci într-un mediu care îmi place“, a spus ea.

Micuţii artişti

Deşi postul ei este de muzeograf nu s-a limitat doar la acest aspect. În anul 2005 a pus bazele unui cerc destinat copiilor pasionaţi de pictură. „Iniţial a fost un grup mic, de zece copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani, dar pentru că erau cereri foarte multe am creat şi un al doilea cerc pentru grupa de vârstă 12-13 ani “, îşi aminteşte Alexandra. Copii erau conduşi în excursii tematice, primeau informaţii despre obiectele pe care le vedeau, apoi erau lăsaţi să-şi desfăşoare talentul creator, creând sculpturi sau picturi,  chiar în incinta muzeului. „Să lucreze lângă o operă semnată de un Grigorescu sau de Luchian înseamnă foarte mult pentru un copil“, zâmbeşte Alexandra.

Tânăra a găsit timp şi pentru a deschide, în anul 2007 o expoziţie personală, alături de doi sculptori şi în care şi-a prezentat creaţiile. Expoziţia s-a numit „Grupul Nostru“ şi a primit reacţii pozitive din partea specialiştilor.

Citiţi mai multe în  de astăzi!

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite