Constanţa: Alexandra Bădilă îmbină regia cu pictura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Bădilă este pasionată de pictură din copilărie
Alexandra Bădilă este pasionată de pictură din copilărie

Alexandra Bădilă a câştigat în 2008, când era clasa a XII-a, marele premiu la Festivalul Naţional de Film pentru Elevi „Spune NU Violenţei“, organizat de Liceul Traian din Constanţa. Filmul care a luat trofeul se numeşte „Incognito“, creaţie de care Alexandra este foarte mândră. A cochetat cu filmul, iar acum pictează. Şi-ar dori să aibă atelier de creaţie în frumoasa Italia, la Veneţia.

Preocupări artistice a avut din copilărie „Bunicul m-a învăţat să trăiesc teatral, iar bunica m-a învăţat ce înseamnă schimbul de replici, pentru că a fost actriţă“, se destăinuie tânăra.

De la UMC, la Arte

Alexandra a fost la teatru pentru prima oară prin clasa a V-a. „Îmi amintesc păpuşi uriaşe, nebunia muzicii îmbinată cu eleganţa, mi-a plăcut foarte mult“, spune tânăra. A absolvit Liceul de Artă din Constanţa, după care s-a înscris la Universitatea Maritimă, dar după primul an de facultate a renunţat şi a revenit la realitatea artistică, lumea în care se simte cel mai bine.

Mama ei a fost balerină, iar tatăl e de profesie pilot maritim, însă îi place să cânte la chitară. Cu o astfel de familie, înclinaţia spre lumea artistică a fost evidentă. La Facultatea de Arte din Constanţa a intrat a doua, cu media 9,90. În scurt timp a început să descifreze tainele lumii artistice, care o fascinează atât de mult. „La facultate pictăm pe teme date. Încercăm să descifrăm universul cultural. E senzaţional!“, mărturiseşte tânăra.

Desenează din copilărie

Când era mică, desena pe copertele cărţilor, aşa că nu de puţine ori a îmbogăţit ilustraţiile volumelor din biblioteca de acasă. Acum îi place să deseneze în cărbune, pentru că este foarte maleabil. Cel mai mult îi plac portretele şi nudurile. „Îmi plac foarte tare uleiul şi tempera, care-i pentru nerăbdători. Până acum a realizat în jur de 40 de lucrări - naturi statice şi portrete“, spune Alexandra.

Spune că nu are o lucrare preferată în propria colecţie. „Nu există piesă de rezistenţă. Piesa de rezistenţă eşti tu, artistul!“, e de părere ea.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară Constanţa!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite