UPDATE / O voce de copil a anunţat amplasarea unei bombe la Trezoreria Slobozia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de persoane din Slobozia au trecut astăzi, după prânz, prin clipe de groază! Concret, în jurul orei 13.52, o voce de copil, din câte se pare, anunţa, prin două apeluri telefonice la centrala Trezoreriei, că în clădire a fost amplasată o bombă.

Al doilea apel telefonic, venit să întărească iminenţa unui pericol, avea să instituie panica în rândul angajaţilor Trezoreriei.

„Primul apel a venit la centrala unităţii, la ora 13.52, iar al doilea după aproape un sfert de oră. Prin aceste apeluri se anunţa că, în clădire, a fost amplasată o bombă. Ba, mai mult, la al doilea apel, am fost şi ameninţaţi: «O să muriţi cu toţi, fir-aţi ai dracu’!». Centralista de serviciu a solicitat imediat intervenţia forţelor de ordine, prin 112. Într-o primă fază, am fost un pic derutaţi, crezând că este un exerciţiu sau o aplicaţie, dar s-a dovedit a fi, într-adevăr, un semnal din afară. Am fost evacuaţi de către forţele de intervenţie după cele 2 apeluri telefonice care anunţau că, în clădire, a fost amplasată o bombă. Nu s-a specificat exact locul în care ar fi amplasată. Vocea era greu de identificat, pentru că se distorsiona de la o silabă la alta“, susţine Nicu Stan, unul dintre martori.

Clădirea a fost evacuată în cel mai scurt timp, iar ancheta a fost preluată de către Serviciul Român de Informaţii, care a solicitat ajutorul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa, în baza unui protocol special prevăzut pentru astfel de situaţii.

„Poate a fost un agent economic supărat, care a vrut să se răzbune!“

Pentru câteva moment, cei mai mulţi au crezut că este vorba despre un exerciţiu tactic al forţelor de ordine. Panica avea să se instaleze atunci când supoziţia le-a fost infirmată!

„Am plecat cu toţi în grabă, nu ne-am mai luat nici genţile, nici hainele, nimic. Am lăsat birourile deschise. Cred că ameninţarea asta a fost o glumă a unui agent economic supărat, care a vrut să se răzbune într-un fel. Ne-am cam speriat, dar sperăm să nu fi fost nimic adevărat. Noi aveam de dat o lucrare sub termen, până mâine. Avem foarte mult de lucru, aşa ca vom sta până târziu în noapte să terminăm lucrarea. Nu ne permitem să amânăm lucrarea. Am crezut că este o simulare, cum au mai fost atâtea. Nici nu credeam că este o glumă de prost gust. Conform indicaţiilor primate de la forţele de intervenţie, am părăsit unitatea, cei mai mulţi dintre noi fără să apuce să îşi ia hainele!“, au precizat alte câteva persoane, care au trăit la intensitate maximă clipele de coşmar.

„Un gest inconştient şi incalificabil!“

Nu toţi angajaţii au trecut prin aceleaşi emoţii. Cel puţin asta reiese din declaraţiile directorului coordinator al instituţiei, Margareta Gheorghe.

„Am considerat de la bun început că este o alarmă falsă. Personalul din instituţie a fost evacuate, însă, conform reglementărilor. La finalul operaţiunii, voi primi raportul cu privire la ce s-a întâmplat de fapt. Angajaţii nu au fost speriaţi, pentru că am făcut în aşa fel încât să nu se creeze panică. Astfel de oameni, care recurg la astfel de gesturi, sunt bolnavi. Iar asta, ca orice boală, trebuie tratată ca atare! Cei care fac astfel de gesturi nu pot fi numiţi oameni. Este un gest inconştient şi incalificabil!“, susţine şi Margareta Gheorghe.

Într-un final, s-a constatat că alarma a fost una falsă, dar activitatea Trezoriei a fost perturbată pentru aproape două ore, angajaţii reluându-şi activitatea după ora 15.30.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite